Bra länkar gällande invasionen av Ukraina

Alingsås kommun följer utvecklingen av Rysslands invasion av Ukraina och de möjliga konsekvenserna för oss i Sverige. Här kan du hitta länkar till viktig information från MSB och andra myndigheter.

Texten uppdaterad 2022-03-24

Var noggrann med att endast föra vidare information från trovärdiga källor. Desinformation kan skada demokratiska funktioner och stärka fientliga krafter. Du är – liksom oss alla – en del av Sveriges totalförsvar.

Omvärldsläget

Ryssland har inlett en invasion av Ukraina. Här finns information från svenska myndigheter om vad vi vet just nu. Även tips om vad du kan göra för att hantera oro.

Sveriges krisberedskap

Om du har några frågor hur Sveriges beredskap ser ut, finns några svar på dessa sidor.

Kommunens krisorganisation

Alingsås har god beredskap och flera personer som bevakar situationen allteftersom den utvecklas. Här hittar du mer information om vår beredskap och vad du bör tänka på i krissituationer.

Minska risken för cyberangrepp

IT-attacker förutsätter att en angripare har hittat ett säkerhetshål. Men du skyddar både din egen information och bidrar till samhällets motståndskraft mot cyberangrepp genom några enkla åtgärder.

Källkritik

Är allt som vi hör, ser och läser om på internet, i tidningar, på TV och radio sant? Hur vet vi att vi kan lita på en källa? Och vad innebär det egentligen att vara källkritisk?

Hjälpa till

Det finns en del som vi alla kan göra för att hjälpa till.

Eija Suhonen

NULL

Säkerhetschef, Säkerhetsenheten