Aktivitetshuset Gläntan

Aktivitetshuset Gläntan vänder sig till dig mellan 18 och 65 år med egenupplevd psykisk ohälsa som önskar delta och finnas med i ett sammanhang.

Texten uppdaterad 2023-12-18

På Aktivitetshuset Gläntan kan du använda och utveckla dina förmågor och delta i aktiviteter. Du bestämmer själv vad du vill göra och väljer exempelvis mellan:

  • Handarbete som att måla, sticka, sy
  • Laga mat, baka och äta tillsammans
  • Fika och diskutera
  • Spela bingo
  • Delta i musikgruppen
  • Spela rollspel
  • Odla och skörda i utegruppen – under sommarhalvåret
  • Promenera/stavgång

Finns det fler aktiviteter du vill prova så är du välkommen med förslag.

Gläntan är en öppen verksamhet dit du kommer när det passar dig. Det är du som bestämmer vad du vill göra och hur social du vill vara. Du kan komma ensam eller med ledsagare.

Vi tror på dina förmågor – välkommen att utmana dig själv. Känner du att Gläntan kan vara något för dig? Ring eller kom på besök, vi håller till på Grindgatan 2. Fredagar har vi öppet hus. Då kan du träffa oss, se våra fina lokaler och få veta mer om Gläntan.

Unga vuxna

På torsdagar kl. 10-16 är Gläntan öppet för dig som är i åldern 18 till 30 år. Under dessa träffar får du möjlighet att testa på några av våra aktiviteter. Du avgör själv i vad, och om, du vill delta.

Bli volontär

Aktivitetshuset Gläntan har ibland behov av volontärer som kan hjälpa till i olika uppdrag. Att vara volontär innebär att göra en frivillig insats utan ekonomisk ersättning, till exempel att hålla i aktiviteter och umgås med deltagarna. Vi söker dig som är från 18 år, har en trygg och stabil livssituation och som vill bidra till att skapa ett meningsfullt sammanhang för personer med psykisk ohälsa. Lämplighet för uppdraget bedöms under intervjuer.

Låter det intressant? Kontakta Josefine Werner Alm, frivilligsamordnare, så berättar hon mer. Telefon: 0721-611762. E-post: josefine.werner.alm@alingsas.se

Öppettider

Måndag-fredag, kl 10.00-16.00

Följ oss gärna på Facebook: facebook.com/aktivitetshusetglantan

Aktivitetshuset Gläntan

NULL

Enhet vuxenstöd, Socialförvaltningen

Tanja Jääskeläinen

NULL

Enhetschef, Enhet vuxenstöd, Socialförvaltningen

Socialförvaltningen

NULL

Socialförvaltningen