sv Swedish

Volontärverksamhet

Alingsås kommun har en volontärverksamhet som är knuten till förebyggandeenheten på vård- och omsorgsförvaltningen. Vi söker dig som vill bryta ofrivillig ensamhet och har ett stort intresse av att seniorer ska få en mer meningsfull vardag.

Texten uppdaterad 2023-03-22

Vi bedriver volontärverksamhet där vi erbjuder olika typer av volontäruppdrag för att bidra till en meningsfull och rolig vardag för seniorer i kommunen på både individ- och gruppnivå. För att bli volontär behöver du ha fyllt 18 år.

Volontäruppdrag kan till exempel vara att hålla i en aktivitet på en träffpunkt, men också att finnas med och hjälpa till på någon av våra träffpunkter vid olika tillfällen. Vi erbjuder även cykelturer till våra seniorer med våra elcyklar och där kan du som volontär bli utbildad cykelpilot.

Volontärinsatser är sådant som är icke-biståndsbedömt. För att komma i kontakt med oss och få mer information är du varmt välkommen att ringa eller mejla enligt kontaktuppgifterna nedan.

Du kan också anmäla ditt intresse för att bli volontär i den här e-tjänsten.

Specifika volontäruppdrag

 • Vi söker en volontär som är intresserad av att skapa en ”vän till vän”-relation med en kvinna över 75 år.

  Kvinnan som söker är en varm och ödmjuk person som är mycket social och som också uppskattar promenader om andan faller på. Vi söker en volontär som vill komma hem till kvinnan minst en gång i veckan för att socialisera och språka om allt mellan himmel och jord och som också har möjlighet att vara flexibel.

  Är du den vi söker och vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss för mer information.

  Emma Ekdahl på centrums träffpunkt:
  Ring 0322-616565 eller mejla emma.ekdahl@alingsas.se

  Madeleine Borglund på Noltorps träffpunkt:
  Ring 0322-616830 eller mejla madeleine.borglund@alingsas.se

Sollebrunns träffpunkt

NULL

Förebyggandeenheten

Noltorps träffpunkt

NULL

Förebyggandeenheten

Centrums träffpunkt

NULL

Träffpunkten

Träffpunkten Tuve

NULL

Träffpunkten

Förebyggandeenheten

NULL

Vård- och omsorgsförvaltningen