Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Avfallshämtning

Ibland blir tömningen försenad av andra anledningar än helgdagar. Låt i sådana fall kärlen stå kvar tills de blivit tömda.

Texten uppdaterad 2020-05-11

Hämtschema

I dagsläget är det inte tekniskt möjligt att lägga hämtschemat på hemsidan, varje avfallskund har idag ett individuellt schema. Kundtjänst för avfallshämtning kan skicka ut ett hämtschema till dig som önskar.

Var rädd om avfallspersonalen

Skotta rent från snö och sanda framför kärlet/kärlen. Hämtning kan utebli på grund av risk för belastningsskador på vår personal.

Om kärlen inte töms

Ibland blir tömningen försenad av andra anledningar än helgdagar. Låt i sådana fall kärlen stå kvar tills de blivit tömda.

Det kan exempelvis bero på att sopbilen har gått sönder eller sjuka chaufförer. Det kan även bero på andra anledningar så som halkigt väglag/ej farbar väg. Kontakta då kundtjänst för avfallshämtning för mer information.

Nya kompostpåsar

För att få nya kompostpåsar för matavfallet, knyt en tom påse på sopkärlets lock, så lämnar avfallsenheten en rulle vid nästa hämtningstillfälle.