Högre studier

Campus Alingsås är en länk mellan dig och högskolan/universitetet/yrkeshögskolan. Genom samarbete med olika utbildningsanordnare kan vi erbjuda ett antal program på plats. För dig som läser på annan ort erbjuder vi studiemiljöer och tentamensmöjligheter.

Texten uppdaterad 2023-12-15

Utbildningens Hus

Utbildningens Hus är en mötesplats för vuxna som vill studera och erbjuder utbildningar från grundläggande till eftergymnasial nivå. I Utbildningens Hus finns förutom Campus Alingsås även: Integrationsavdelningen, Restaurangskolan, Crona lön och Café Kvarnen.

Hela huset är rökfritt. Nötförbud gäller i hela huset.

Använd Campus Alingsås för dina studier

Vi är ett så kallat Lärcentrum (certifierat av Nitus – nätverket för kommunala lärcentra) och erbjuder dig en studiemiljö med grupprum, datorer och annan teknik som gör det möjligt för dig att studera på ett sätt som passar dig. Servicen är till för dig som studerar enskilt eller i grupp, på distans eller vanlig traditionell utbildning på eftergymnasial nivå.

Anmäl dig i receptionen första gången du kommer hit, så får du information och rundvandring. Receptionen kan också registrera dig som student hos oss vilket är ett krav för att du ska kunna använda huset i dina studier.

Högskole- och yrkeshögskolestudier

Att studera vid högskola/universitet eller yrkeshögskola innebär att du tar stort eget ansvar för dina studier. Bilda studiegrupp med dina kurskamrater och använd Campus Alingsås som mötesplats vid dina studier. För att se vilka utbildningar som finns att läsa på Campus Alingsås, klicka på länken ”Program i Alingsås” nedan.

Synpunkter

Tveka inte att kontakta oss om du har synpunkter om något som rör lokaler, utrustning, personal, kursrelaterade saker eller något annat. Vi är här för din skull.

 • Att Campus Alingsås räknas som ett lärcentrum innebär att vi:

  • tillhandahåller internetutrustad lokal för eftergymnasiala studier.
  • ger möjlighet att skriva tentamen enligt utbildningsanordnarens krav.
  • erbjuder studieanpassade datorer och möjlighet till utskrift och kopiering.
  • har en utsedd kontaktperson mot student, mot Nitus (https://nitus.se) och mot de olika utbildningsanordnarna.
 • Grupprum

  Vi har grupprum till förfogande för studier. I rummen finns även datorer med webbkamera och headset. Du bokar grupprummen på whiteboardtavlan som finns på Torget på entréplan. Skriv ditt namn eller kurs/program och vilken tid du önskar boka rummet.

  Passertagg

  För att få tillgång till lokalerna alla dagar (inklusive helger och röda dagar) kl. 07.00-23.00, så behöver du en passertagg. Du ansöker om detta i receptionen. Taggen är personlig.

  Lunch och fika

  Café Kvarnen säljer fika och lättare luncher. Kylskåp och mikrovågsugn finns bakom trappan i caféet om du har medhavd mat. Du kan även köpa lunch i Restaurangskolan.

  Arena för lärande

  När du registrerat dig hos oss, kommer du få ett sms med inloggningsuppgifter till webbplatsen ”Arena för lärande”. Här får du information från oss och länkar till en del tjänster. Har du inte fått något sms, kontakar du receptionen.

  Datorer/studieplatser

  I våra öppna lärmiljöer kan du arbeta med dator samt sitta och studera. Här behöver du inte boka någon dator utan sätter dig vid en som är ledig. I receptionen köper du utskriftskrediter om du vill skriva ut. Svartvit utskrift motsvarar 1 kredit/sida och en utskrift i färg motsvarar 3 krediter/sida. För att kunna skriva ut behöver du en tagg som du hämtar i receptionen. Samma inloggning som till ”Arena för lärande”

  Trådlöst datanät

  För att koppla upp dig trådlöst i huset, använd nätet som heter ”studerandenat”. Samma inloggning som till ”Arena för lärande”.

  Kopiering och scanning

  I vår reception kan du kopiera mot en kostnad av 1 kr/st. Här kan du även få hjälp med att scanna.

  Telebild/Videokonferens

  Vi har flera lokaler för videokonferens. Behöver du boka dessa, kontakta receptionen.

Öppettider reception

Måndag–torsdag kl 08.00–16.00
Fredag kl 08.00–14.00
Lunchstängt varje dag kl 11.30–12.30

Öppettider och telefontider är samma.

Campus Alingsås reception

NULL

Campus Alingsås