Om Alströmergymnasiet

Välkommen till oss på Alströmergymnasiet. Det rätta valet för dig som vill ha en modern gymnasieutbildning av hög kvalitet i en digital miljö och ha roligt under tiden.

Texten uppdaterad 2022-10-07

Stor skola med familjär stämning

Med över 1300 elever och tolv program är Alströmergymnasiet ett av Västra Götalands största gymnasier. Alla skolans program har sina egna hemvister där du som elev kan sitta och studera eller umgås. Vi är måna om att du som elev känner trygghet och samhörighet under din tid hos oss.

Engagerade lärare

På Alströmergymnasiet hittar du lärare som brinner för sitt yrke och som gör allt för att du som elev ska få bästa möjliga utbildning.  

Studera i en digital miljö

Som elev arbetar du i en innovativ digital studiemiljö. Du får under dina studier ett digitalt verktyg i form av en bärbar dator. Den blir en viktig del av ditt lärande både i skolan och hemma. När du avslutar dina studier erbjuds du också möjligheten att köpa loss din dator. För arbetet med digitala verktyg och en digital lärmiljö prisades Alingsås kommun med Guldtrappan vilket visar att vi tar digitaliseringen på allvar, där exempelvis många av proven sker digitalt. I vår digitala läroplattform Arena för lärande samlas alla tjänster du behöver för dina studier under ett och samma tak. Här kan du kolla ditt schema, sjukanmäla dig och söka information i digitala uppslagsverk och mediearkiv. 

Eleven i centrum

För oss på Alströmergymnasiet är det en självklarhet att eleven är huvudfokus i allt vi gör. Allt från ditt schema, din skolmiljö och dina drömmar om framtiden är i centrum för verksamheten. För att stötta dig som elev har Alströmergymnasiet ett stort elevhälsoteam med engagerade och erfarna kuratorer, skolsköterskor och specialpedagoger. Dit kan du alltid vända dig om du behöver hjälp eller bara någon att prata med. Har du funderingar kring studie- eller yrkesval innan och efter examen har vi två studievägledare som hjälper dig med alla dina frågor.  

Kaféet

Mitt i Alströmergymnasiet hittar du det mycket populära kaféet. Här kan du köpa något att dricka och äta, men det är också en plats att umgås. För den spelsugne finns både bräd- och kortspel att låna och det finns en jukebox med ett uppdaterat musikbibliotek att lyssna igenom. 

Byggnader

Med många elever behövs också bra lokaler. Alströmergymnasiet omfattar förutom huvudbyggnaden också av egna byggnader för El- och energiprogrammet och Bygg- och anläggningsprogrammet. Estetiska programmet har sin byggnad Esteticum som de delar med Kulturskolan och Restaurang- och livsmedelprogrammet har lokaler i Utbildningens hus.   

Alingsås kommun