Nationella råd gäller för att minska spridningen av covid-19

Våra verksamheter anpassas och många har tillfälligt stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Alingsås kommuns information om covid-19

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nolhaga park

Nolhaga park ligger på promenadavstånd från Alingsås stadskärna. Parken är en grön oas nära sjön Mjörn där du bland annat hittar urskog, lekplats, Nolhaga lantgård, sporthallar, Nolhaga Parkbad och koloniträdgårdar.

Mitt i parken tronar Nolhaga slott, en ståtlig byggnad i italiensk nyrenässansstil där man visar konstutställningar, har en InfoPoint och ett enklare kafé. I Nolhaga naturpark finns även en cykeltrailbana och en discgolfbana.

Se Alingsåskartan för en överskådlig blick av utbudet i och kring Nolhaga Park.

Interna genvägar

Nolhaga parkbad

Mer att uppleva och göra i Nolhaga park

  • På Nolhaga berg finns en discgolfbana med 18 hål. Banan utgår från Nolhaga Parkbads entré.

  • För att se aktuell information om olika konst- och kulturprojekt i Nolhaga park, följ länken till Upplev Alingsås.

  • Sedan sommaren 2014 finns ett utegym i Nolhaga park. Gymmet ligger i anslutning till motionsspåret och består av åtta olika maskiner/redskap. Maskinerna fungerar så att man använder sin egen kroppsvikt som belastning.

  • Att gå i labyrinten blir en tidsresa genom historien till framtiden som återknyts med forntiden på labyrintens norra sida. Bland stenarna i Nolhagalabyrinten hittar du nämligen 33 plack med texter om Alingsås historia. I mitten av labyrinten finns också två platta stenar tillräckligt stora för att sätta sig ner och kanske reflektera över naturens magi i parken.

  • Nolhagaviken är ett av stadens fyra stadsnära naturreservat på totalt 55 ha. Kärret även kallat Kongo, skall fortsätta att utvecklas fritt som en tidvis översvämmad naturskog. Här kan du gå på den utlagda spången och uppleva ”urskog” med alla sinnen. Nolhagaviken är främst känd som en rastlokal för vår- och hösthäckande fåglar. Från fågeltornet som ligger centralt i reservatet och norr ut till Lycksalighetens ö vidtar ett bladvassbälte som övergår i våtmarksmosaik.

    För mer information följ länken till Nolhagavikens naturreservat.

Kontakt

Har du frågor om Nolhaga park är du välkommen att kontakta kultur- och utbildningsförvaltningen. När det gäller frågor som rör lekplatsen och slottsparken kontaktar du samhällsbyggnadskontoret.

Kultur- och utbildningsförvaltningen

NULL

Förvaltningskontoret kultur- och utbildning

Samhällsbyggnadsförvaltningen

NULL

Samhällsbyggnadsförvaltningen