sv Swedish

Nolhaga slott

Med promenadavstånd från centrum, i hjärtat av Nolhaga park, ligger Nolhaga slott. Slottet är en ståtlig byggnad i italiensk nyrenässansstil och stod klart under senare delen av 1800-talet.

Texten uppdaterad 2022-08-18

I Nolhaga slott finns det ett slottcafé, Larssons glass, på entréplan, utställningar med fri entré och ett vigselrum på plan 2 samt konferenslokaler och osteopathögskolan ECOM på plan 3. Nolhaga slott ägs och förvaltas av Alingsås kommun.

Renovering

Alingsås kommun planerar en invändig renovering under senhösten och vintern 2022/2023. Därför stänger slottet för allmänheten den 26 september 2022.

Slottet ska steg för steg återfå delar av sin 1800-talsglans med tidstypiska golv och väggar. I projektet Nolhaga – en park för alla har kommunstyrelsen beslutat att slottet och den gamla trädgården ska återskapas för att knyta an till det 1800-tal som Claes Adelsköld levde under när han byggde slottet och den kringliggande parken. 

Konferensbokning

På Nolhaga slott erbjuder kommunen ett konferensrum för max 20 personer. Bokning görs via kommunen växel, 0322-61 60 00. 

Läs mer på Upplev Alingsås

Vill du läsa mer om slottet, dess verksamhet, öppettider och historia klicka på länken till Upplev Alingsås.

Sommarbild Nolhaga slott
Nolhaga slott

Interna genvägar

Nolhaga slottspark

Kontakt

Har du frågor om Nolhaga slott är du välkommen att kontakta Kultur- och utbildningsförvaltningen. Gäller det frågor kopplat till turism, hör gärna av dig till turistbyrån.

Kultur- och utbildningsförvaltningen

NULL

Förvaltningskontoret kultur- och utbildning

Alingsås turistinformation

NULL

Alingsås turistinformation, Kultur, turism och evenemang