1 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Föreningsliv

I Alingsås finns runt 350 föreningar som sysslar med all möjlig sorts aktivitet som idrott, musik, pensionärsverksamhet, friluftsliv, kultur, hjälp- och stöd samt opinionsbildning. En förening är en sammanslutning som har stadgar och en styrelse. Verksamheten bygger på ett ideellt engagemang.

Texten uppdaterad 2021-09-01

Ett rikt föreningsliv bidrar till en bättre folkhälsa, ett bredare kulturliv, berikar fritiden och ger en ökad delaktighet. Många får lära sig de demokratiska spelreglerna inom föreningslivet. Föreningarna har en viktig roll i samhällsutvecklingen.

Bilda en ny förening

Vill du bilda en ny förening? Klicka på tjänsten ”Bilda förening” längre ned så kan du läsa om hur du går till väga för att starta din egen förening.

Redan medlem i en förening?

Längre ned på denna sida hittar du länken som leder direkt till dina föreningssidor. Du loggar in med hjälp av ditt Mobila BankID, följer instruktionerna och hittar sedan allt du behöver på din förenings egen sida. Här kan man enkelt uppdatera sina uppgifter som t.ex. föreningens kontaktperson, ordförande, sekreterare, kassör, ledamot etc. På mina sidor kan man även boka lokaler eller söka föreningsbidrag.

OBS! Vill ni att fler personer ska ha behörighet till mina sidor får ni själva lägga till dessa personer, ta kontakt med ansvariga i föreningen.

Föreningsregister

De flesta av Alingsås kommuns föreningar är med i föreningsregistret och får löpande information från Kultur- och utbildningsförvaltningen. Om er förening inte är med är ni välkomna att anmäla er. Det är kostnadsfritt och enkelt via vår e-tjänst.

I föreningsregistret finner du kontaktuppgifter till föreningarna i Alingsås kommun. Du kan söka i sökfältet efter en enskild förening, specifik verksamhet, föreningar i din del av staden alternativt föreningstyp.

Om er förening är med vill vi gärna att ni mejlar Kultur- och utbildningsförvaltningen om eventuella förändringar i styrelsen, hemsidesadress, e-post osv. Då håller vi registret uppdaterat och aktuellt för alla som söker efter föreningar i Alingsås. Kontaktuppgifter hittar du längre ned på denna sida.

Kontakt

Vid frågor gällande föreningslivet i Alingsås kommun är du välkommen att kontakta kultur- och utbildningsförvaltningen eller föreningssamordnare David Ahlgrand.

Föreningsservice telefontider är:
Tisdagar kl. 14:00-16:00
Torsdagar kl. 10:00-12:00

Kultur- och utbildningsförvaltningen

NULL

Förvaltningskontoret kultur- och utbildning

David Ahlgrand

NULL

Föreningssamordnare, Kultur- och utbildningsförvaltningen