sv Swedish

Nolhaga lantgård

Nolhaga lantgård håller fortsatt stängt under några veckor då man nu fått besked att salmonella upptäckts bland minigrisarna. Samtidigt har lamningen satt igång vilket gör att man varit extra försiktig. Alla djuren på lantgården mår bra och visar inga sjukdomssymptom. De nya lammen, killingarna och kycklingarna mår också bra.

Texten uppdaterad 2023-05-17

Välkommen till Nolhaga lantgård! Här kan du besöka djuren varje dag hela året om. Delar av året hålls även den angränsande klapphagen öppen och där kan du komma djuren lite extra nära. Vi har också ett kaninhägn där du med lite tur kan klappa våra kaniner. I parken kan du vandra fritt omkring och titta på djuren i hagarna som sträcker sig över området mellan lekplatsen och Säveån.

I filmen ovan får man hänga med bakom kulisserna på Nolhaga Lantgård. Vi följer med personalen när de matar alla djuren.

Våra djur är främst av gamla svenska lantraser som är med i ett landsomfattande bevarandearbete. Lantraserna är värmlandsfår, göingeget, gotlandskanin, linderödssvin, svensk blå anka och hedemorahöna. Utöver dessa djur har vi också stallkatter och minigrisar. Det finns också två kor av rasen Dexter. I anslutning till lantgården finns en bikupa som sköts av Alingsås biodlarförening. Där kan du kika in i kupan och se bina arbeta samt lära dig mer om bin.

En bild på ett litet lamm som tittar in i kameran.

Bra att veta

  • Under året har vi flera aktiviteter som till exempel djurskötarkurser och sommarkurser för barn, öppningsdag, julmys och fårklippning. Aktuella aktiviteter läggs upp löpande.

  • Vi vet att många gillar att mata djur och ibland har vi möjlighet att låta dig som besökare delta i våran matning men det är inget vi kan garantera. Störst chans att få ta del i matningen har du om du besöker lantgården mellan klockan 15-16 då vi oftast ger våra djur sin eftermiddagsmat. Vi vill uppmärksamma dig på att det inte är tillåtet att mata djuren själv då de kan bli allvarligt sjuka av fel eller för mycket mat.

  • OBS! Stängd tillsvidare, från 3/5 2023.

    Nolhaga lantgård är normalt öppen för besökare varje dag kl. 10–16.

    Klapphagen är normalt öppen kl. 10–16 maj till september.

    Kaninhägnet är normalt öppet kl. 10–15.

  • Parkeringsmöjligheter finns vid Nolhaga Parkbad eller vid Tallhyddan nere vid Mjörn. Notera att det endast finns handikappsparkering i anslutning till lantgården.

Kontakt

Har du frågor, tveka inte att kontakta personalen.

Nolhaga lantgård

NULL

Anläggning och fritid

Thomas Liedström

NULL

Enhetschef, Anläggning och fritid