Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nolhaga lantgård

Lantgårdsbyggnaden är stängd tillsvidare på grund ombyggnation. Kaninhägnet är öppet för besökare med en gräns på ett sällskap i taget. Men du kan vandra fritt omkring i området och titta på djuren i de olika hagarna som sträcker sig över området. Klapphagen öppnar igen nästa säsong.

Texten uppdaterad 2021-09-28

I Nolhaga lantgård kan du besöka djuren varje dag hela året om. Delar av året hålls även den angränsande klapphagen öppen och där kan du komma djuren lite extra nära. Du kan också vandra fritt omkring och titta på djuren i hagarna som sträcker sig över området mellan lekplatsen och Säveån.

I filmen ovan får man hänga med bakom kulisserna på Nolhaga Lantgård. Vi följer med personalen när de matar alla djuren.

Våra djur är främst av gamla svenska lantraser som är med i ett landsomfattande bevarandearbete. Lantraserna är värmlandsfår, göingeget, gotlandskanin, linderödssvin och skånsk blommehöna. Utöver dessa djur har vi också shetlandsponnys och minigrisar.

En bild på ett litet lamm som tittar in i kameran.

Bra att veta

  • Under året har vi flera aktiviteter som till exempel djurskötarkurser och sommarkurser för barn, öppningsdag, julmys och fårklippning. Aktuella aktiviteter läggs upp löpande.

  • Vi vet att många gillar att mata djur och ibland har vi möjlighet att låta dig som besökare delta i våran matning men det är inget vi kan garantera. Störst chans att få ta del i matningen har du om du besöker lantgården mellan klockan 15-16 då vi oftast ger våra djur sin eftermiddagsmat. Vi vill uppmärksamma dig på att det inte är tillåtet att mata djuren själv då de kan bli allvarligt sjuka av fel eller för mycket mat.

  • Just nu är lantgårdsbygganden och klapphagen stängda på grund av risken för smittspridning.

  • Parkeringsmöjligheter finns vid Nolhaga Parkbad eller vid Tallhyddan nere vid Mjörn. Notera att det endast finns handikappsparkering i anslutning till lantgården.

Kontakt

Har du frågor, tveka inte att kontakta personalen.

Nolhaga lantgård

NULL

Anläggning och fritid