Nolhaga lantgård

Lantgården väntar på ett förnyat tillstånd från Länsstyrelsen och därför är det inte tillåtet att gå in i klapphagen och lantgårdsbyggnaden för tillfället.

Texten uppdaterad 2023-10-16

Besökare får gärna titta på djuren, men för tillfället går det inte att klappa dem. Så snart det nya tillståndet från Länsstyrelsen är klart öppnar vi hela lantgården som vanligt igen.

I filmen ovan får man hänga med bakom kulisserna på Nolhaga Lantgård. Vi följer med personalen när de matar alla djuren. Obs! Filmen gjordes under coronapandemin 2020 och viss fakta som finns med i filmen stämmer inte längre.

Våra djur är främst av gamla svenska lantraser som är med i ett landsomfattande bevarandearbete. Lantraserna är värmlandsfår, göingeget, gotlandskanin, linderödssvin, svensk blå anka och hedemorahöna. Utöver dessa djur har vi också stallkatter och minigrisar. Det finns också två kor av rasen Dexter. I anslutning till lantgården finns en bikupa som sköts av Alingsås biodlarförening. Där kan du kika in i kupan och se bina arbeta samt lära dig mer om bin.

En bild på ett litet lamm som tittar in i kameran.

Bra att veta

  • Under året har vi flera aktiviteter som till exempel djurskötarkurser och sommarkurser för barn, öppningsdag, julmys och fårklippning. Aktuella aktiviteter läggs upp löpande.

  • Vi vet att många gillar att mata djur och ibland har vi möjlighet att låta dig som besökare delta i våran matning men det är inget vi kan garantera. Störst chans att få ta del i matningen har du om du besöker lantgården mellan klockan 15-16 då vi oftast ger våra djur sin eftermiddagsmat. Vi vill uppmärksamma dig på att det inte är tillåtet att mata djuren själv då de kan bli allvarligt sjuka av fel eller för mycket mat.

  • OBS! Stängd tillsvidare, från 3/5 2023.

    Nolhaga lantgård är normalt öppen för besökare varje dag kl. 10–16.

    Klapphagen är normalt öppen kl. 10–16 maj till september.

    Kaninhägnet är normalt öppet kl. 10–15.

  • Parkeringsmöjligheter finns vid Nolhaga Parkbad eller vid Tallhyddan nere vid Mjörn. Notera att det endast finns handikappsparkering i anslutning till lantgården.

Kontakt

Har du frågor, tveka inte att kontakta personalen.

Nolhaga lantgård

NULL

Anläggning och fritid