Nolhaga lantgård

Lördagen den 18 maj öppnade äntligen Nolhaga lantgård och klapphagen igen. Klapphagen är öppen torsdag-söndag kl. 10-16 från 18 maj till september medan lantgårdsbyggnaden är öppen varje dag kl. 10-16. Varmt välkommen hit!

Texten uppdaterad 2024-07-24

Våra djur är främst av gamla svenska lantraser som är med i ett landsomfattande bevarandearbete. Lantraserna är värmlandsfår, göingeget, gotlandskanin, linderödssvin och hedemorahöna. På Nolhaga lantgård finns också stallkatter och två kor av rasen Dexter.

I anslutning till lantgården finns en bikupa som sköts av Alingsås biodlarförening. Där kan du kika in i kupan och se bina arbeta samt lära dig mer om bin.

Bra att veta

  • Under året har vi flera aktiviteter som till exempel djurskötarkurser och sommarkurser för barn, öppningsdag, julmys och fårklippning. Aktuella aktiviteter läggs upp löpande.

  • Vi vet att många gillar att mata djur och ibland har vi möjlighet att låta dig som besökare delta i våran matning men det är inget vi kan garantera. Störst chans att få ta del i matningen har du om du besöker lantgården mellan klockan 15-16 då vi oftast ger våra djur sin eftermiddagsmat. Vi vill uppmärksamma dig på att det inte är tillåtet att mata djuren själv då de kan bli allvarligt sjuka av fel eller för mycket mat.

  • Öppnar 18/5 2024.

    Klapphagen är öppen torsdag – söndag kl. 10–16 från 18 maj till september.

    Lantgårdsbyggnaden är öppen varje dag kl. 10-16.

    Det går även att titta på djuren i deras hagar utanför öppettiderna.

  • Parkeringsmöjligheter finns vid Nolhaga Parkbad eller vid Tallhyddan nere vid Mjörn. Notera att det endast finns handikappsparkering i anslutning till lantgården.

  • Det förekommer ibland att Nolhaga lantgård blir kontaktad från kommuninvånare vid fynd av vilda djurungar. De allra flesta av dessa djurungar behöver inte mänsklig hjälp. Djurens egna föräldrar är bättre på att ta hand om sina ungar än vad vi människor är. Låt djuren vara om du inte säkert vet att de är övergivna.

    Det är dessutom förbjudet att ta djur, även övergivna, ur naturen under längre tid än ca 48 timmar för andra än de människor som är utbildade och godkända viltrehabiliterare.

    Sammanfattningsvis: rör inte djurungar i naturen även om du tror de är övergivna. Om du redan har gjort det, lägg tillbaka dem där du hittade dem. Chansen för djuret att överleva är större då.

    Läs mer om detta på KVF:s riksförbunds hemsida.

Kontakt

Har du frågor, tveka inte att kontakta personalen.

Nolhaga lantgård

NULL

Anläggning och fritid