1 Driftstörningar

Återvinningsstationer

Från och med 1 januari 2024 har Alingsås kommun ansvaret för de gröna återvinningsstationerna i kommunen.

Texten uppdaterad 2024-01-18

Återvinningsstationer ÅVS

Kommunerna har från och med första januari 2024 i uppdrag av förpackningsproducenterna att samla in förpackningar och tidningar och se till att de återvinns i så hög grad som möjligt. På återvinningsstationerna kan du slänga förpackningar av olika slag, som plast, pappförpackningar, tidningar och glas.

sopor.nu finns adresser till alla återvinningsstationer i kommunen. Där kan du också se vilka förpackningar du kan lämna på vilken station och även få svar på hur du skall sortera dina förpackningar.

sopor.nu kan du även se när tömning sker och hur ofta det städas, där kan du också felanmäla dåligt städ direkt till företaget som sköter stationen.

Du behöver dock sortera rätt och inte lämna sortering utanför behållarna om de är fulla. Är behållaren full får du ta dina förpackningar med dig till en annan återvinningsstation eller ta hem det igen. Släng inte avfall på återvinningsstationen som inte hör hemma där. Mycket av det skräp som flyger runt på återvinningsstationerna beror tyvärr på att det har lämnats skräp och grovsopor utanför behållarna.

Kundtjänst, avfall

NULL

Telefontider: må-fre 8-12, Avfallsavdelningen