sv Swedish

Dans och rörelse

Vi på Alingsås Kulturskola erbjuder över 50 kurser inom flera olika ämnesområden. Här kan du läsa mer om kurser inom dans och rörelse.

Texten uppdaterad 2023-01-20

Välkommen att lära dig dansa hos oss på Alingsås Kulturskola. Tillsammans med våra engagerade och välutbildade danslärare får du en rolig och lärorik träning i dansens värld.

Balett

I kursen balett får du träning i balettens formspråk med fastlagda rörelser och positioner. Du lär dig teknik vid stången och på golvet i form av kroppskontroll, styrka, smidighet och god placering till klassisk musik.

Kursen är tillgänglig för barn från årskurs 1 och uppåt och kostar 881 kr per termin.

Showdance

Showdance är en blandning av dansstilar som är grund för koreografier i musikaler, filmer, musikvideor och olika scenframträdande. Vi dansar till musik som funk, pop, soul, rock, jazz, hip-hop många fler. Du får en bred och varierad dansträning som du har stor användning av inom andra dansstilar.

Kursen är tillgänglig för barn från årskurs F och uppåt och kostar 881 kr per termin.

Dansmix

I Dansmix provar du på grunderna inom olika dansstilar; allt ifrån showdance, street, contemporary, musikal, Bollywood med flera.

Kursen är tillgänglig för barn från årskurs 1 och uppåt och kostar 881 kr per termin.

Street

I Street får du lära dig allt från house till dancehall. Vi jobbar med styrka och olika stegkombinationer med inspiration från olika scenshower och musikvideor. Dansstilen kan både vara skarp och mjuk.

Kursen är tillgänglig för barn från årskurs 4 och uppåt och kostar 881 kr per termin.

Contemporary/modern

I Contemporary lär du dig en känslofylld dansstil. Du får en grundlig teknisk uppvärmning men där fokus ligger på själva koreografin. Här får du förståelse för vad dans kan förmedla och chansen att utvecklas och hitta din personliga stil. Vi dansar till allt från klassisk, nutida och elektronisk musik.  

Kursen är tillgänglig för barn från årskurs 7 och uppåt och kostar 881 kr per termin.

Britt Berggren

NULL

Administratör, Kulturskolan