sv Swedish

Mötesplats unga

I Alingsås kommun finns Arena Elva som är en mötesplats med ungdoms- och fritidsverksamhet för ungdomar från 13 år till och med 18 år.

Texten uppdaterad 2023-10-20

Välkommen till Arena Elva! Vi bedriver ungdoms- och fritidsverksamhet i Alingsås kommun för ungdomar från 13 år till och med 18 år. Vår verksamhet bygger på att stimulera till och stödja aktiviteter och ge förutsättsättningar till ungdomars eget aktiva engagemang och ansvarstagande. Dina idéer och drömmar ger dig chansen att forma vad just du vill göra på din fritid. Inte vad vuxna tror att du vill göra.

Arena Elva är en del av Alingsås kommuns Kultur- och utbildningsförvaltning. Vi arbetar med ett stort utbud av arrangemang, riktade aktiviteter, kurser och öppen strukturerad verksamhet. Om du har en dröm eller idé om en aktivitet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Det är du och andra engagerade ungdomar som tillsammans med oss utvecklar och bidrar till stimulerande och positiv fritid för Alingsås stad.

Bedriver verksamhet på mötesplatsen Arena Elva

Verksamheten har ett samlat kontor på mötesplatsen i Alingsås. Byggnaden heter Arena Elva och ligger bredvid Alströmergymnasiet på Rektorsgatan 11. Hit är du är du alltid välkommen att prata om dina idéer och planer. Ring gärna oss i förväg för att för att veta att vi är på plats.

Arena Elva

 • Arena Elva Alingsås är en mötesplats för ungdomar från 13 år upp till och med 18 år. Hos oss kan du spendera fritiden med en mängd olika aktiviteter. Vi erbjuder möjligheten till delaktighet i verksamhetens alla steg; från idé, över planering och förarbete, till genomförande och utvärdering.
  Som ung ges du möjligheten att vara produktiv och ta ansvar.
  Du har som ett komplettment vid sidan av den skapande och producerande verksamheten också möjlighet att spela biljard, pingis, sällskapsspel samt TV- och datorspel. För film- och musikälskaren finns möjlighet att titta på film lyssna på musik. Du har också möjlighet att skapa din egen fritidsverksamhet. Kom med dina idéer så hjälper vi dig genomföra dem. För att vara i våra lokaler och skapa, behöver du boka tid.

  Studio Elva

  Hos oss hittar du Studio Elva. Tre moderna ljud och bildstudios med den senaste utrustningen och programvarorna för musik och filmproduktion. Hit är du varmt välkommen att spela in och mixa musik eller redigera filmmaterial. Det finns också en replokal. För att använda studio och replokal behöver du boka tid. Hör av dig till oss på Arena Elva för mer information och bokning.

  Media Park

  Hos oss hittar du också vår moderna teknik park Media Park. Här finns sådant du behöver för film- och mediaproduktion. Här finns tillgång till kameror, stativ, ljud- och ljusutrustning och redigeringsdatorer. Vi hjälper dig att med allt från idé till en färdig produkt. Om du vill veta mer om Media Park och dess möjligheter hör du av dig till Arena Elva och bokar en tid för att diskutera idéer och prova på utrustningen. Under året arrangeras även en rad utbildningstillfällen för att lära sig grunderna i teknikparken.

  Projektkontor

  Hos oss finns även ett bokningsbart projektkontor. Kontoret är tillgängligt för ungdomsgrupper, handledning, läxhjälp, föreningar, studieförbund. Här finns ett skrivbord med skärm att plugga i datorn. Whiteboard, tv, soffor.

  Arbetsmetodik

  Genom vårt medlemskap i nätverksforumet KEKS använder vi deras koncept att arbeta med vår målgrupp på följande sätt:

  ”stimulera till och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter ungdomars eget aktiva engagemang och ansvarstagande.”

   

Kontakt

Har du frågor gällande kommunens mötesplats för unga Arena Elva är du välkommen att kontakta oss!

Hannes Norrby

NULL

Fritidssamordnare, Arena Elva

Andreas Kjellström

NULL

Fritidssamordnare, Arena Elva

Marlene Mardo

NULL

Fritidssamordnare, Arena Elva

Setare Azad Mohammad

NULL

Fritidsamordnare