Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
0 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Betygsprövning

Om du saknar betyg i en kurs, behöver komplettera eller vill höja ditt betyg på en betygssatt kurs, kan du göra en prövning. En prövning innebär att du på egen hand läser in en hel kurs och sedan prövas på kursen.

Texten uppdaterad 2020-09-28

Betygsprövning

Eftersom man inte får läsa om en kurs man sedan tidigare läst och fått minst betyget G/E på, är detta en möjlighet att till exempel försöka höja betyget eller snabbt få betyg i en kurs man inhämtat kunskap i och vill pröva för betyg.

Aktuella prövningsdatum

Du kan anmäla dig till prövning i en kurs per prövningstillfälle.
• 11 november 2020 kl. 09.00 (samling kl. 08.40)
Anmälan öppnar 10 augusti och stänger 10 oktober 2020

OBS! Under Coronatider så tar vi i första hand emot dig som är folkbokförd i Alingsås Kommun. Om du är folkbokförd i annan kommun kan vi inte garantera någon plats.

Anmälan och kostnad

För att anmälan ska bli giltig krävs att du betalar en administrativ avgift på 500 kronor/kurs. Inbetalningen/kvitto på inbetalning måste vara Campus Alingsås tillhanda senast sista anmälningsdatum för prövningen. Saknas din inbetalning kommer du automatiskt att avregistreras från prövning. Prövningen är dock kostnadsfri för kurs som du läst på vuxenutbildning sedan tidigare och har betyget IG eller F i. Litteraturkostnad tillkommer.

Betalning sker till bankgiro 360-3420. Ange följande uppgifter på inbetalningen:
• prövning
• ditt namn
• valt prövningsdatum

Du kan också komma till receptionen i Utbildningens hus för att betala kontant eller med swish (vi tar ej kort).

Den administrativa avgiften återbetalas inte, även om du inte genomför prövningen. Du kan vid förhinder skjuta upp din prövning till nästa prövningstillfälle. Om du måste ändra prövningsdatum kontaktar du Campus Alingsås reception.

  • Den som är bosatt i landet och vill ha betyg från kommunal vuxenutbildning har möjlighet att genomgå prövning i alla kurser som det sätts betyg på och i gymnasiearbete. Det här gäller även den som tidigare har fått betyg på kursen eller gymnasiearbetet.
  • Du som är över 20 år (efter den 1 juli det år du fyller 20).
  • Du som har avslutat gymnasieskolan med examensbevis, slutbetyg eller studiebevis oavsett hur gammal du är.
 • Hos oss kan du göra prövning i de kurser du ser i listan vid anmälan. Om du är osäker på vilken kurs du ska göra prövning i kontakta i så fall studie- och yrkesvägledaren på Campus Alingsås.

  Är det någon kurs du vill göra prövning i som vi inte erbjuder kan du antingen vända dig till din gamla gymnasieskola eller se om en annan kommun erbjuder prövning i den aktuella kursen.

 • I de fristående gymnasiala högskoleförberedande kurserna är det Hermods som ansvarar för prövningarna men Campus Alingsås administrerar anmälan och provtillfällena.

  Prövningen genomförs vid ett provtillfälle på plats i Utbildningens hus i Alingsås. Skrivtiden varierar från tre till fem timmar beroende på kurs.

  I många kurser ingår också en muntlig examination vilken genomförs via webbkamera och headset (finns dator med rätt utrustning att boka på Campus Alingsås). Detta gäller samtliga språkkurser, inkl. svenska, samt Gymnasiearbete och Samhällskunskap 3. Din muntliga examination sker först när din skriftliga del av prövningen är inskickad till rättande lärare. Mer detaljerad information om den muntliga prövningen får du med dig hem från den skriftliga delen av provet.

  Innan prövningen kommer du att få inloggning till Hermods lärplattform där du anger ditt betygsmål med prövningen. Via lärplattformen kan du också kontakta ansvarig lärare. Ungefär en vecka innan provdatumet får du via mail information om eventuella godkända hjälpmedel för din prövning.

  När det gäller prövning i Biologi, Fysik, Kemi och Naturkunskap krävs att du laborerat. Om du har ett godkänt betyg i kursen sedan tidigare, ska du lämna in en kopia av betyget till oss för att på detta sätt kunna tillgodoräkna dig dina laborationskunskaper och då inte behöva göra detta moment av prövningen.

 • Cirka 1 vecka före prövningen får du via mail, mer detaljerad information om var i Utbildningens Hus du genomför prövningen. Du kommer också att få inloggning till Hermods lärplattform Novo där du anger ditt betygsmål med prövningen.

  Observera att vid både skriftligt och muntligt prov krävs att du kan uppvisa legitimation (fotolegitimation).

Campus Alingsås reception

NULL

Campus Alingsås