sv Swedish

Mini-Maria

Mini-Maria Alingsås vänder sig till ungdomar och unga vuxna upp till 21 år som har frågor eller bekymmer kopplade till alkohol eller droger samt deras föräldrar eller anhöriga.

På mottagningen arbetar socionomer, sjuksköterskor, psykologer och läkare. Vi erbjuder råd, stöd och behandling till ungdomar, familj och nätverk. Mini-Maria är ett samarbete mellan Alingsås kommun och Västra Götalandsregionen.

Alla besök på Mini-Maria är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.

För ungdomar

Är du en ung person som undrar något om alkohol eller droger så kan du vända dig till oss. Vi hjälper gärna till med både stora och små problem. Vi vet att det kan vara svårt att sluta använda droger – även om en vill.

  • Är du orolig för att du tagit skada av droger eller alkohol?
  • Är du orolig för någon kompis som använder droger?

Du kan komma själv eller tillsammans med någon du känner. Vill du vara anonym första gången du besöker oss så går det bra. Du kan antingen ringa eller skriva till oss.

För föräldrar

På Mini-Maria kan du som förälder eller anhörig få råd och stöd. Du kan komma till Mini-Maria själv eller tillsammans med ditt barn. Du kan antingen ringa eller skriva till oss. Vill du ställa frågor anonymt så går det bra.

Kontakt och öppettider

Telefontider
Måndag kl. 13 – 16
Tisdag – fredag kl. 8 – 16

Öppettider
Tisdag kl. 8 – 16
Torsdag kl. 8 – 16

Telefonnummer: 010-441 50 90
Besöksadress: Stråhles Allé 1A, 441 32, Alingsås

Alingsås kommun