Rådgivning och stöd

Här hittar du några av de myndigheter, organisationer och tjänster som du kan kontakta och använda för att få information, råd och synpunkter.

Texten uppdaterad 2023-05-08

Verksamt.se 

Verksamt är en webbplats där myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket samlat information och e-tjänster som företagare har nytta av. Du kan bland annat skapa affärsplan, ansöka om F-skatt och registrera ditt företag.

Skatteverket.se

Skatteverket har informationsträffar för blivande och nya företagare. Anmäl ditt intresse på Skatteverkets webbplats, www.skatteverket.se/infoträffar. På Skatteverkets webbplats hittar du också ett antal filmer för nya företagare.

Arbetsformedlingen.se

Arbetsförmedlingen hjälper till när du ska rekrytera medarbetare. Via webbplatsen kan du både publicera annonser om lediga jobb och söka medarbetare. För att få del av den service Arbetsförmedlingen kan erbjuda dig som vill starta eget måste du besöka din lokala arbetsförmedling.

Almi.se

Almi Företagspartner kan hjälpa dig med extra lån om bankens lån inte räcker till. Bedöms din affärsidé som kommersialiserbar, det vill säga möjlig att tjäna pengar på, har du möjlighet att få extra finansiering av Almi. Ta kontakt med Almi för att ta reda på vilken av deras olika finansieringsformer som passar dig.

Companion.se

Coompanion har expertis inom kooperativt företagande och arbetar med företag inom alla branscher. Du kan till exempel få hjälp med, kostnadsfri nyföretagarrådgivning, information och utbildning utifrån era behov, kunskap om hur man startar ett kooperativt företag och vilka företagsformer du kan välja, kunskap för att utveckla ditt företag.

Yesboxgoteborg.se

Yesbox är Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer, innovatörer och  nyföretagare. Hit kan du komma och testa dina tankar och bolla dem med andra, få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg. Yesbox har verktygen för att ge dina idéer och innovationer vingar.

Nyforetagarcentrum.se/alingsas/

Nyföretagarcentrum Alingsås Till Nyföretagarcentrum kan du som går i tankarna att starta eget gå för att få gratis rådgivning och stöttning. Kontakta Nyföretagarcentrum direkt för att boka ett personligt möte.   

 

Alingsås kommun