Bjärkegården

I centrala Sollebrunn norr om Alingsås ligger Bjärkegården beläget. Vi erbjuder boende till personer med demenssjukdom och fysiska funktionshinder.

Texten uppdaterad 2023-10-06

Den nya entrén.

Runt Bjärkegården finns flera fina uteplatser och grönområden. På en av uteplatserna har vi hönor som går lösa sommartid, vilket är ett uppskattat inslag. En av våra avdelningar har dessutom huskatter. Boendet ligger i Sollebrunn centrum där det finns livsmedelsaffär, bank och annan service.

Maten tillagas i köket på Bjärkegården och kan ätas i gemenskap med andra på avdelningen eller i restaurangen. Här finner du matsedel för kommunens äldreboenden.

På Bjärkegården har Träffpunkten en framträdande och viktig plats. Många olika aktiviteter anordnas tillsammans med frivilligverksamheten för både boende och allmänheten. Detta gör att Bjärkegården är mycket uppskattat också bland andra boende i trakten och ger stora möjligheter för gemenskap med vänner och bekanta under trevliga och avslappnande former.

Bjärkegården byggdes till med 28 nya lägenheter för särskild boende under åren 2019 till 2021. Filmen nedan är från invigningen som skedde i mars 2021.

Interna genvägar

TräffpunktenMatsedel

Malin Karlsson

NULL

Enhetschef, Bjärkegården

Tarja Andersson

NULL

Enhetschef , Bjärkegården