4/2 Nuläge covid-19

Fortsatt påverkan på våra verksamheter

Idag meddelade regeringen att de förlänger de rekommendationer och restriktioner som gäller sedan tidigare, till den 21 februari. Det innebär bland annat att kommunala verksamheter som inte kan anses som nödvändiga ska hållas stängda.

Alla som har möjlighet uppmanas att fortsatt arbeta hemifrån.

Förbudet att servera alkohol efter kl. 20.00 förlängs till 28 februari. 

Aktiviteter för unga

Däremot utökas möjligheten för unga att utöva organiserad föreningsidrott att även gälla gymnasieungdomar, det vill säga barn och ungdomar födda 2002 eller senare. 

Läs mer om hur kommunens verksamheter påverkas av gällande rekommendationer och restriktioner här.

Vaccineringen fortsätter

135 brukare på särskilt boende har fått sin andra dos denna veckan och alla medarbetare som hunnit få dos ett ska under kommande två veckor också att få dos två. 

Vaccinering pågår men på grund av sena leveranser är tidsplanen förskjuten. Kommunen ansvarar för vaccinering av boende på särskilt boende, personer med hemsjukvård och för personal som arbetar vårdnära. De som tillhör de grupperna kommer att få mer information från kommunen när vi vet mer om vaccintillgången.

Det är vårdcentralerna som ansvarar för vaccineringen av andra grupper. Mer information om vaccinering hittar ni här.

Fortsatt färre antal fall

Antalet covid-19-fall fortsätter glädjande nog att sjunka, under vecka 4 redovisar Folkhälsomyndigheten 63 fall i Alingsås kommun, jämfört med 74 fall vecka 3 och 122 fall veckan dessförinnan. Bra jobbat Alingsås!

Fortsätt att ta ditt ansvar för att minska risken för smittspridningen. Det gör du genom att hålla avstånd, tvätta händerna och genom att undvika miljöer där det kan uppstå trängsel. 

Läs mer samlad information på krisinformation.se.

Alingsås kommun