Skärpta nationella råd gäller för att minska spridningen av covid-19

Våra verksamheter anpassas och många har tillfälligt stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker oss.

Alingsås kommuns information om covid-19

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Publicerad 2020-12-18, kl 21:53

Så här påverkas kommunens verksamheter

På grund av rådande restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten påverkas kommunens verksamheter.

Här uppdaterar vi löpande med ny information när läget förändras. Senast uppdaterad 1 april.

 • Alla kommunens receptioner och kontor, förutom socialkontoret, är stängda för besök. Kontakta oss på telefon eller mejl och boka gärna digitala möten istället.
 • Nolhaga Parkbad är stängt för allmänheten tills vidare. Simklubbarna får bedriva träning för ungdomar födda 2002 och senare. Kommunala simskolor och simundervisning är nu igång.
 • Anläggningar och lokaler är nu tillgängliga att hyra för föreningar som erbjuder organiserad verksamhet för ungdomar födda 2002 och senare. Det är viktigt att all ungdomsträning genomförs på ett smittsäkert sätt enligt de tidigare allmänna råden.
 • Turistbyrån och Nolhaga slott är stängt. Turistbyrån kan nås på telefon 0322-61 62 00 eller mejl, turistbyran@alingsas.se. Slottet håller även stängt för vigslar inomhus till och med 28 februari.
 • Nolhalla Ishall är stängd för allmänheten. Från 25 januari kan föreningar hyra ishallen, men dock först efter att särskilda riktlinjer och rutiner avseende säkerställande av ett smittsäkert nyttjade av omklädningsrum eller andra omkringliggande ytor tagits fram och genomgåtts gemensamt av ungdomslaget och kommunen.
 • Alingsås museum är stängt, även för bokade besök. Den nya utställningen Vattenspeglingar kan upplevas digitalt/virtuellt istället.
 • Biblioteken i Alingsås, Ingared och Sollebrunn är öppna med begränsad service. Det betyder att man kan komma till Alingsås bibliotek för att läsa dagstidningar och för att använda bibliotekets datorer. Antalet möjliga besökare begränsas till sju åt gången, och ingång sker från Kulturhusets baksida.

  Det går även bra att beställa böcker (max 5 per tillfälle) som lånas ut genom ert lånekort. Böckerna kan hämtas i Ingared på måndagar kl. 14-19, i Sollebrunn måndag och torsdag kl. 10-12, 13-15 och tisdag kl. 14-19 samt i Alingsås måndag-onsdag och fredag kl. 10-15 samt torsdag kl. 10-18. Mer information och hur du går tillväga finns på Alingsås kulturhus hemsida. Vidare är Meröppet stängt på alla tre bibliotek. Lånetider förlängs och ingen förseningsavgift utgår under den här perioden. Fri utkörning av böcker till medborgare som är 70 år och äldre fortsätter, kontakta biblioteket via mejl (biblioteket@alingsas.se) eller på telefonnummer 0322-61 66 00 för att boka utkörning.

  För dig som har bibliotekskort kan du ta del av vissa e-tjänster: E-böcker/ljudböcker via Libby, dagstidningar via Pressreader, film via Cineasterna, reservera och göra omlån via bibliotekskatalogen. Läs mer på alingsaskulturhus.se.
 • Alströmergymnasiet bedriver delvis fjärrundervisning för att glesa ut antalet elever på skolan. Elever och vårdnadshavare får mer information via Arenan.
 • Campus Alingsås/Utbildningens hus är stängt för spontanbesök fram till den 18 april, men besök kan förbokas. Besök bokas via e-tjänst. Ringklocka kommer att flyttas ut och en provisorisk mottagningsdisk placeras i nära anslutning till besöksdörren.
 • Arena Elva är öppen med personal för att möta de ungdomar som är i behov av en mötesplats som är bemannad. Även bokade besök med enskilda ungdomar kan genomföras. Fokus på att erbjuda digitala mötesplatser och lösningar kvarstår.
 • Kulturskolans undervisning är igång igen. I de fall vi gjort ytterligare anpassningar med anledning av pandemin kommer du kontaktas av ansvarig pedagog. Tänk på att du som vårdnadshavare även fortsättningsvis får stanna utanför våra lokaler
 • Här finns vanliga frågor och svar/tidigare information.

Fler begränsningar i kommunens verksamheter kan komma så håll dig uppdaterad här på vår hemsida.

Alingsås kommun