29/7 Nuläge covid-19

Låg men ökande smittspridning

Det är fortsatt en mycket låg smittspridning i länet, men med tendenser till ökning. Det är framför allt i åldrarna 20–29 år som nya fall av covid-19 konstateras, och de kan i många fall kopplas till utlandsresor. Vi påminner därför om att pandemin inte är över. Vi måste alla fortsätta följa de allmänna råden om att hålla avstånd, tvätta händerna noga och att begränsa vårt sociala umgänge, även de som är vaccinerade. Vid utlandsvistelse finns specifika rekommendationer.

I Alingsås kommun hade vi nio konstaterade fall av covid-19 under förra veckan.

Kommunens verksamheter

Begränsningarna i kommunens verksamheter planeras att gälla till 30 september. Det innebär att kommunens receptioner och kontor, förutom socialkontoret, är stängda för besök. De flesta andra verksamheter, som Kulturhuset och Nolhaga Parkbad, är öppna men med restriktioner. Mer information om hur kommunens verksamheter påverkas finns här.

Vaccination

Vaccinleveranserna minskar i augusti. Det kommer att innebära att vaccinationstakten går ner och att det blir färre tider tillgängliga för de som ska ta sin första vaccindos. Leveranserna beräknas åter stiga i september.

Bokningen av vaccinationstider för ungdomar födda 2005 och tidigare beräknas öppna under vecka 32, troligen onsdag 11 augusti.

Fortsätt följa råd och rekommendationer

Tack till alla er som fortsätter kämpa! Följ de nationella råden som gäller fram till den 30 september.

Alingsås kommun