22/4 Nuläge covid-19

Delvis fjärrundervisning terminen ut

I veckan har kultur- och utbildningsnämnden beslutat att fortsätta med kombinerad fjärr- och närundervisning på Alströmergymnasiet terminen ut. Mer om det finns att läsa i den här nyheten.

Information om vaccinering

Vaccineringen går framåt och just nu är det personer 65 år och äldre som har möjlighet att boka tid på sin vårdcentral. Vi påminner om vår samlingssida där du hittar information och kontaktvägar om du har frågor om vaccineringen. 

Förlängda nationella restriktioner

På torsdagen kallade Stefan Löfven till pressträff. Där berättade han och hans kollegor att de nationella restriktionerna inte kommer att förändras den 3 maj. Det fanns förhoppningar om att kunna lätta på restriktionerna men nu gäller de istället till 17 maj. Det betyder exempelvis att det fortsatt är åtta personer som gäller på offentliga tillställningar som idrottsevenemang och teatrar och att restauranger ska sluta servera sittande gäster kl. 20.30. 

Anledningen är givetvis det besvärliga smittläget. Det vilar ett stort ansvar på både verksamheter och individer att alla restriktioner efterlevs ett tag till. 

Fortsatt negativ trend

I dag har det kommit nya siffror på kommunnivå. Där visar Alingsås upp en ökning från 180 konstaterade fall vecka 14 till 207 fall vecka 15. På regional nivå ser vi också en ökning, då från 6375 konstaterade fall till 6948 fall under samma period. Det betyder att vi ligger på en fortsatt mycket hög smittspridning och med en hög belastning på sjukvården.

Sammantaget är det tydligt att faran inte är över utan att vi måste fortsätta att ta samma ansvar som tidigare. Stanna hemma och testa dig vid milda symptom, håll avstånd till andra människor, tvätta händerna och undvik nya kontakter. Lyckas vi bra med detta ökar vi möjligheten att trycka ner kurvan åt rätt håll.

Vi påminner om att det finns mer samlad information på krisinformation.se.

Alingsås kommun