2/7 Nuläge covid-19

Texten uppdaterad 2020-07-21

Ny lag för tillsyn av serveringar

Från 1 juli gäller en ny lag för tillsynen av restauranger, barer och caféer. Lagen ger kommunens miljöskyddsnämnd rätt att vidta åtgärder om inte verksamheter som bedriver servering inte följer lagen och Folkhälsomyndighetens anvisningar. Här kan du läsa mer om den nya lagen.

Fall på äldreboende

Alingsås kommun har fått sitt första fall av covid-19 på ett äldreboende. Arbetet fortsätter enligt de rutiner som är framtagna för det här scenariot. Mer information om detta finns att läsa här.

Håll i och håll ut

Dagens rapport från Folkhälsomyndigheten gav inga nya besked, utan det är samma restriktioner som gäller även framöver. Även om antalet allvarliga fall fortsätter att gå sakta nedåt är det en hård belastning på sjukvård och omsorg, och det finns en smitta i samhället.

Därför är det viktigt att vi fortsätter ta vårt personliga ansvar får att minska smittspridningen. Tänk på att stanna hemma om du är sjuk eller har milda symptom och att hålla en god handhygien. Träffa gärna vänner och bekanta, men gör det med fördel utomhus och med lite extra avstånd.

Alingsås kommun