14/1 Nuläge covid-19

Något ljusare siffror

Den färska veckostatistiken för vecka 1 visar att antalet fall i Alingsås kommun har sjunkit till 174 fall. Givetvis bra att vi kommit under 200 fall i veckan, men siffran 174 vittnar ändå om en stor smittspridning som vi måste fortsätta att motverka.

Även på regional nivå ser det något bättre ut om man räknar antalet fall den senaste veckan. Men Västra Götalandsregionen ligger ändå över riksgenomsnittet i smittspridning, så det är fortfarande väldigt viktigt att alla tar sitt ansvar.

Det gör vi bäst genom att följa de grundläggande rekommendationerna som gäller. Stanna hemma vid milda symptom, tvätta händerna, håll avstånd till varandra samt undvik nära kontakter med personer du inte bor tillsammans med. 

Sida om vaccinering

Vaccineringen har startat i Sverige, och så även i Alingsås kommun. På den här sidan uppdaterar vi kontinuerligt med information som rör vaccineringen.

Varning för bedrägerier

Folkhälsomyndigheten varnar för bedrägerier i anknytning till vaccinering. Det drabbar oftast äldre personer som via telefonsamtal ombeds logga in med sitt bank-ID för att boka tid för vaccinering. Den som får ett sådant samtal uppmanas att inte lämna ut några uppgifter utan istället göra en polisanmälan. 

Alingsås kommun