10/6 Nuläge covid-19

En vaccinrapport

Vaccineringen av fas 4 fortsätter att gå framåt. I Västra Götalandsregionen är det just nu personer 45 år och äldre samt personer över 18 år i riskgrupp som kan boka in sig på lediga tider. Planen i VGR är att sänka åldern till 35 år och äldre i slutet av juni, men det kan komma att justeras åt båda håll beroende på vaccintillgång. Vi påminner om den här vaccinsidan där du kan läsa mer och komma vidare för att leta efter lediga tider. 

Vi kan också nämna att Folkhälsomyndigheten nu lanserar Vaccinpodden, som kommer att sändas i åtta avsnitt. Anders Tegnell är gäst i det första avsnittet som du kan lyssna till här. 

Fortsatt eftersläpning i statistiken

Försöket till dataintrång för en tid sedan gör fortfarande att veckostatistiken inte blir helt komplett. Antalet fall över tid stämmer, men alla är inte medräknade på sin korrekta vecka. Det går att konstatera att smittspridningen minskar, men det går inte att få en kristallklar bild av hur siffrorna ser ut för respektive vecka.

Det är givetvis positivt att kurvan är på väg nedåt. Men smittspridningen är fortfarande så pass hög att vi måste hålla i och hålla ut och fortsätta ta det ansvar som krävs. Det handlar om att följa de övergripande nationella råden, utöver det mest centrala med att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma och testa sig vid symptom.

Vi påminner om krisinformation.se där det finns mer säkerställd information.

Alingsås kommun