Publicerad 2023-02-13, kl 14:25

200 feriejobb ska fördelas

I fredags öppnade ansökningen till sommarens feriejobb. 200 platser finns det att fördela ut till ungdomar 16-18 år som är folkbokförda i Alingsås kommun.

Alingsås kommuns satsning på att erbjuda ungdomar feriejobb under sommarlovet fortsätter under 2023. Totalt 200 platser fördelat på två olika treveckorsperioder ska fyllas med ungdomar – som har till 10 april på sig att ansöka.

— Får vi in fler ansökningar än vad det finns platser kan tyvärr inte alla få ett jobberbjudande. För att matchningen mellan ungdom och arbetsplats ska bli så bra som möjligt är det bra att lägga lite tid på sin ansökan. Att beskriva sig själv och vad man kan tänka sig att jobba inom för områden, säger Linda Westerberg, arbetsmarknadskoordinator på kultur- och utbildningsförvaltningen.

Feriejobben kan exempelvis ske inom äldreomsorg, barnomsorg, kulturarbete, fastighet- och markskötsel, administration, djurvård och naturbruk eller butik och lager. De som får ett jobb kommer att arbeta antingen vecka 25-27 eller vecka 31-33 och arbetstiden är sex timmar alla helgfria vardagar.

— Beskeden till de som erbjuds jobb kommer från slutet av april till första halvan av maj. Om man tackar ja till platsen blir man inbjuden till ett möte där man får mer information, säger Linda Westerberg.

Läs mer om feriejobb.

Ansök om feriejobb.

Alingsås kommun