1 Driftstörningar

Publicerad 2020-11-06, kl 11:09

Krav på visir på vid besök på äldreboende

Alingsås kommun inför nu krav på visir för besökare på äldreboenden. 

Sedan de nya skärpta råden i Västra Götalandsregionen trädde i kraft för en dryg vecka sedan avråder Alingsås kommun från icke nödvändiga besök på äldreboenden. Detta för att minska risken för smittspridning som drabbar både personal och brukare.

De personer som trots allt måste göra ett besök som inte kan vänta ett par veckor ska numera bära visir. Tidigare har det varit en rekommendation från kommunen att bära visir, men nu har den rekommendationen övergått till ett krav.

Det finns visir att låna på respektive boende så besökarna ska inte ta med sig ett eget.

Läs mer om vad som gäller för besök på boenden här.  

Alingsås kommun