Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
1 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Handelsekonomiprogrammet

Ser du dig som en framtida ledare med personalansvar som gärna jobbar med människor, för människor? Brinner du för att jobba med att organisera, utveckla och driva företag inom detaljhandel och andra handelsrelaterade branscher? Då är Handelsekonomiprogrammet rätt för dig.

Texten uppdaterad 2020-06-09

Det händer mycket spännande inom området handel just nu och branschen behöver duktiga och engagerade ledare. Det unika med Handelsekonomiprogrammet är mixen av marknadsföring och ledarskap. Du kommer att få kunskaper om säljteknik, konsumentbeteende och digital marknadsföring, du kommer också att fördjupa i frågor som handlar om ledarskap. Genom att förstå både medarbetare och kunder får du rätt förutsättningar att bli en bra ledare.

Vad kan jag arbeta med?

Programmet ger dig en bred kompetens inom marknadsföring och företagsledning. Dina framtida arbetsområden kommer vara inom handel, ekonomi, marknadsföring och ledarskap.

Många av våra tidigare studenter jobbar i någon ledande befattning inom handeln; som butikschefer, sortimentsansvariga på större handelskedjor eller kampanjansvariga på någon butikskedjas huvudkontor. Andra jobbar med att bygga butikskoncept som kedjekoordinatorer eller andra relevanta jobb inom främst detaljhandeln.

Vad läser du?

Det första året läser du bland annat fyra grundläggande kurser i företagsekonomi. Det ger dig en god förståelse för hur företag fungerar och hur dess olika delar hänger samman.

Därefter fördjupar du dig inom marknadsföring, frågor som diskuteras är: hur reagerar kunder på olika erbjudanden? vilka erbjudanden är det tillåtet att ge? Hur kan jag som säljare påverka kunder att få till en affär? Hur kan man jobba systematiskt med att ta reda på vad kunder egentligen vill ha? Den som har den bästa kunskapen här är den som kan skapa det bästa erbjudandet till kunden.

Du kommer också att fördjupa dig inom ledarskap. Vad kännetecknar en bra ledare? Hur får jag mina medarbetare att trivas på jobbet så att de blir motiverade och engagerade?

Flera kurser har praktiska moment där du exempelvis undersöker hur företag jobbar med att skapa värde för kunden eller försöker förstå hur en butikschef leder sin butik genom att ”skugga” chefen en dag.

Utbildningens upplägg

Hösten 2020 erbjuds programmet på lärcentrum i Alingsås, Varberg och Lidköping, där du läser de två första åren. Det tredje året läser du på campus vid Högskolan i Skövde. Räkna med att du under utbildningens två första år behöver åka till ditt lärcentrum flera gånger per vecka och under det tredje året flera gånger i veckan till Skövde.

 • Start: 1 september 2020

  Sista ansökningsdag: 15 april – öppen för sen anmälan
  Ansökan öppnar 16 mars
  Ansökningskod HS-61225

  Studieort: Alingsås (år 1 och 2), Skövde (år 3)
  Utbildningen ges i samverkan med Högskolan i Skövde

  Längd: 3 år (180 högskolepoäng)

  Examen: Kandidatexamen i företagsekonomi

 • Grundläggande behörighet för högskolestudier

  Dessutom krävs:
  Engelska 6, Matematik  2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2

  eller

  Engelska B, Matematik B, Samhällskunskap A

 • Högskolan i Skövde
  Programansvarig Jan Sedenka
  Telefon: 0500-44 88 56
  E-post: jan.sedenka@his.se

  Läs mer om utbildningen

Elin Wilhelmsen

NULL

Koordinator, Campus Alingsås