Digital butiksledare

Butiksledare med digital kompetens – 300 YH-poäng, 1,5 år

En utbildning för dig som vill utvecklas som butiksledare och är nyfiken på ny teknik.

Texten uppdaterad 2024-03-12

Butiksledare i en klädbutik

Dagens och framtidens butik omfattar både fysisk och digital handel som samverkar i kundresan och butiksledare behöver förstå e-handels roll som ett komplement till den fysiska handeln.

I utbildningen lär du dig om butiksledning för att kunna ansvara för försäljning, drift, butikens resultat och sätta kunden i fokus. Du utvecklas mot att bli en bra ledare, en duktig säljare och tänka resultatorienterat. Du lär dig om digitala butikskoncept för att knyta ihop den fysiska och digitala kundresan.

Efter utbildningen har du en strategisk och operativ kompetens att utveckla och förbättra den digitala butiksupplevelsen ur ett kundperspektiv.

Utbildningens upplägg

Det är en heltidsutbildning på distans i ett anpassat format så du ska kunna studera och delvis jobba samtidigt. Upplägget är sådant att du kan välja att vara med på lektion i realtid en till två dagar per vecka beroende på kurs eller välja att ta del av lektionen inspelad dagen efter. Till varje lektion finns det uppgifter och möjlighet till handledning.

Digital butiksledare ges i samarbete med Uddevalla Vuxenutbildning. Studerande i Alingsås, Lidköping, Falkenberg och Borås följer föreläsningar och lektioner via videokonferens, som sänds från Uddevalla.

En stor och viktig del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet.

Fysiska träffar i Uddevalla kan förekomma.

Utbildningen är på 300 yh-poäng, vilket motsvarar 1,5 års heltidsstudier. En vecka motsvarar 5 yh-poäng.

  • Start: 26 augusti 2024

    Ansök: 1 februari – 15 april 2024

    Studieort: Uddevalla, Alingsås, Lidköping, Falkenberg, Borås

    Längd: 1,5 år (300 yh-poäng)

    Examen: Yrkeshögskoleexamen

    Studiefinansiering/CSN: Utbildningen är avgiftsfri. Eventuella utgifter för resor, kost och logi, t.ex i samband med LIA, samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se

     

  • Grundläggande behörighet

    Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

    1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

    2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

    3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

    4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

    Dessutom krävs

    1 års yrkeserfarenhet på minst halvtid från handel, butik eller service.
    I din ansökan ska yrkeserfarenheten styrkas genom ett Arbetsintyg som ska innehålla; Företagets namn och logotyp, start- och slutdatum för din anställning, omfattning (hel- eller deltid) och en beskrivnnig av dina arbetsuppgifter. Intyget måste vara signerat. Anställningsavtal godtas inte som underlag.

    • Ledarskap & förändringsledning, 35 p
    • Digitala butikskoncept. 35 p
    • Sales Management, 30 p
    • Säljteknik, 20 p
    • Omnikanal & E-handel, 20 p
    • Butiksekonomi, 30 p
    • Digital Marknadskommunikation, 25 p
    • Lärande i arbete/LIA, 85 p
    • Examensarbete, 20 p
  • En del av dina studier kommer att vara förlagda till en arbetsplats på så kallad LIA, Lärande i arbete. Under LIA-perioderna kommer du att få en förståelse för yrkesrollen och dess arbetsuppgifter samt att du får möjlighet att skapa ett viktigt nätverk inför kommande anställning.

    LIA utomlands?

    Genom projektet Erasmus + finns det möjlighet för dig som studerande att göra en del av din praktik i ett annat europeiskt land.
    Läs mer om Erasmus + här
    Ta kontakt med oss på Campus om du är intresserad!

  • En utbildning inom yrkeshögskolan genomförs i ett nära samarbete med näringslivet. Utbildningarna behovsanpassas efter arbetsmarknaden och innehåll och inriktning varierar därför över tid. Utbildningsanordnare som till exempel kan vara kommuner, landsting, organisationer, privata utbildningsföretag och högskolor lämnar in en ansökan till Myndigheten för yrkeshögskolan för att få anstånd till att driva en utbildning. Representanter från näringslivet deltar aktivt och är nära knutna till utbildningar genom att delta i ledningsgrupper, genomföra föreläsningar, erbjuda studiebesök och praktikplatser. Praktik ingår i de flesta utbildningar och kallas då för LIA, Lärande i Arbete. Utbildningarna inom yrkeshögskolan varierar i längd och innehåll men de flesta är mellan ett till tre år.

    Läs mer om utbildningar inom yrkeshögskolan på deras hemsida: www.yrkeshogskolan.se

Campus Alingsås reception

NULL

Campus Alingsås