Husbilsparkering i Alingsås

I Alingsås kommun finns det möjlighet att parkera sin husbil på olika platser. I stadskärnan finns det parkering för husbilar på Savannen. Utanför stadskärnan finns det ställplatser och camping på Lövekulle camping och Lygnareds camping.

Husbilsparkering på Savannen

Alingsås kommun har under 2021 fått beviljat bygglov för att bygga om husbilsparkeringen på Savannen (gamla Vänersborgsvägen i närheten av Landskyrkan) och under juli månad gjordes vissa ändringar på ytan. Ytan har plats för cirka tio parkerade husbilar med en tidsbegränsning på 24 timmar.

Det kommer inte att erbjudas el eller vatten, utan bara en rymligare parkeringsyta. In- och utfart till husbilsparkeringen sker söderifrån genom bilparkeringen till en stängd yta.

Gräsarmeringen kommer vara kvar på den ytan av Savannen som inte längre används till husbilsparkering för att möjliggöra att använda ytan till evenemang eller fylla eventuellt framtida behov av större parkeringsyta. Vart det är tillåtet att parkera på Savannen framgår av skyltning på plats.

Utöver Savannen finns det möjlighet att parkera bland annat på parkeringen Mjölnaren (vid Lendahlsgatan) och parkeringen vid Nolhaga.

Ställplatser och camping i Alingsås

För fullgoda ställplatser eller camping hänvisar vi till campingarna i Lövekulle och Lygnared. Mer information finns på respektive campingars hemsidor.

Telefontid trafik- och parkenheten

NULL

Kontakta trafik- och parkenheten på 0322-61 70 22, telefontid kl. 8-10 alla helgfria vardagar. Kontakta växeln övrig tid 0322-61 60 00, kl 8-17 måndag-torsdag och 8-16 fredag., Trafik- och parkenheten