Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiven från folkhälsomyndigheten.

Läs mer
1 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Våra förmåner

Arbeta hos oss och ta del av småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Vi ger dig möjlighet att göra skillnad i människors liv genom vår gemensamma värdegrund: respekt, engagemang och öppenhet.

Texten uppdaterad 2020-05-11

Vår ambition är att ta hand om dig så du kan ta hand om våra verksamheter. Därför har vi tagit fram förmåner för dig både på och utanför arbetsplatsen.

Villkoren varierar beroende på yrkesområde och verksamhet. Här är några exempel på förmåner som Alingsås kommun erbjuder. För att ta reda på vad som gäller för just dig, ta kontakt med din chef eller förvaltningens HR-partner.

 • När du blir förälder har du enligt lag och avtal rätt att förkorta din arbetstid och till föräldrapenningstilägg som motsvarar 10 % av lönebortfallet.

 • Det är viktigt för oss att du känner dig trygg på arbetet och som anställd i kommunen har du ett försäkringsskydd om du exempelvis skadats i arbetet eller blir sjuk.

  Du tjänar även in tjänstepension som anställd hos oss. En kollektivavtalad pension som kompletterar den lagstadgade pensionen och som alla omfattas av.

  Du får också möjlighet till individuell rådgivning om löneväxling till pension.

  Du kan läsa mer på www.afa.se

 • Som anställd hos oss erbjuds du friskvårdsbidrag på upp till 1500kr. Detta kan du använda om du exempelvis spenderar fritiden på gymmet, simmar eller uppskattar massage. Det kan användas till en mängd olika aktiviteter utifrån skatteverkets riktlinjer.

  Som anställd i Alingsås kommun har du tillgång till företagshälsovård. Inom företagshälsovården arbetar läkare, beteendevetare, sjuksköterska och sjukgymnast/ergonom. Företagshälsovårdinsats beställs av chef och huvudregeln är att åtgärden och/eller besvären ska vara relaterade till dina arbetsuppgifter eller din arbetsplats.

 • I utvecklingssamtalet med din chef som sker minst en gång varje år diskuteras och planeras ditt behov av kompetensutveckling.

 • Om du ska prestera på topp behöver du också tid för återhämtning. Det är viktigt att kunna balansera yrkesliv och privatliv, därför kan vi erbjuda möjlighet till flexibel arbetstid för flertalet yrkesgrupper.

  Du har rätt till 25 semesterdagar per år när du är anställd hos oss. När du fyller 40 år ökar antalet till 31 stycken och när du fyller 50 år kan du nyttja totalt 32 semesterdagar per år. Du kan även varje år välja att växla in ditt semesterdagstillägg för att få ytterligare 5-6 semesterdagar.

Alingsås kommun