1 Driftstörningar

Publicerad 2024-05-07, kl 13:44

Ställ ut din souvenir på Alingsås konsthall i sommar!

Vad har du för souvenir du vill dela med dig av och vad betyder den för dig? Alingsås konsthalls sommarutställning kommer att handla om alingsåsarnas souvenirer, och därför vill man gärna att du lånar ut ditt semesterminne till dem.

Tillsammans kommer de insamlade souvenirerna att skapa en utställning med brokiga berättelser om platser, händelser och personer. Utställningen kommer att pågå 15/6 – 31/8 2024.

— I samband med Alingsås 400-årsjubileum 2019 gjorde konsthallen en konstnärlig undersökning av kommunen och samlade in konstverk från alingsåsare som sedan ställdes ut i utställningen Salong Alingsås, säger Greta Vocar, utställningsproducent Alingsås konsthall. Vi hoppas att sommarens souvenirutställning blir samma succé!

Souveniren bär på en berättelse om en tidigare upplevelse. Själva ordet souvenir förknippas ofta med något massproducerat och inte sällan kitschigt, införskaffat på en charterresa.

Egentligen är en souvenir så mycket mer. Det räcker med att gå tillbaka till ordets ursprung, som på franska betyder ”minnas”, så kommer man närmare souvenirens kärna – nämligen att koppla minnen och magi till ting.

Så här gör du

Varmt välkommen att lämna in din souvenir till utställningen under tiderna du hittar längre ner. Du får naturligtvis tillbaka din souvenir när utställningen avslutats.

Nya insamlingstider på Alingsås konsthall:

  • Tisdag 7/5 kl. 12-15
  • Onsdag 8/5 kl. 10-12
  • Tisdag 14/5 kl. 15-18

Besvara frågor i en pdf vid inlämning

Din berättelse om souveniren är lika viktig som den sak du lämnar in och är också den tänkt att vara med på utställningen. Berättelsen lämnar du in genom att fylla i en pdf.

Pdf:en samt mer information om både utställningen och insamlingen av souvenirer hittar du på alingsaskulturhus.se.

Alingsås kommun