1 Driftstörningar

Publicerad 2024-06-17, kl 00:00

Laddar Evenemang

Invigning Nolhaga trädgård

30 juni - 11:00 - 12:00

Gratis

Välkommen att fira in den första av totalt tre etapper av nya Nolhaga trädgård. På invigningen blir det bland annat tal av Susie White, rundvandring och alkoholfritt bubbel.

Det är ett rejält projekt som pågår i Nolhaga trädgård. Den första etappen som nu är klar innefattar 4500 av den totalt 17000 kvadratmeter stora trädgården och arbetet beräknas pågå fram till 2029.

Den här första etappen som nu ska invigas består av två olika ytor. Den ena ytan innehåller nya gångvägar, belysning och en öppen gräsyta för picknick och fria aktiviteter. Den andra ytan innehåller förutom nya gångvägar och belysning en fyrdelad inspirationsträdgård där en del består av Susies English Garden (Susies engelska trädgård). Kommande etapper/utveckling av trädgården planeras pågå till 2029 och inkluderar markmässigt bland annat nya gångvägar, omgjord yta för parkverksamheten, odlingsfält i mark och en öppen yta för marknader.

Det stora dragplåstret på invigningen är fotografen, författaren och trädgårdsdesignern Susie White. Hon kommer för att inviga sin egen Susies English Garden som blir en del av inspirationsträdgården.

Detaljer

Datum:
30 juni
Tid:
11:00 - 12:00
Kostnad:
Gratis

Plats

Nolhaga trädgård
Nolhaga allé 11
Alingsås, Sverige
+ Google Map

Arrangör

Alingsås kommun