Frågor och svar om avhämtningsluncher för gymnasieelever

Texten uppdaterad 2020-07-15

Hur gör jag min beställning?

Du loggar in på e-tjänsten med antingen ditt Bank-ID (Säkerhets-ID fungerar för närvarande inte) eller dina inloggningsuppgifter till Arena för lärande. Därifrån följer du instruktionerna. Efter att du beställt och allt gått rätt till, får du en bekräftelse på din mail som innehåller din beställning och ditt namn.

Hur hämtar jag ut min lunch?

Du tar med dig din telefon, kollar vilken dag det är, vilket ställe du skulle hämta din mat från och går dit på den tid som du angett att din lunch börjar, visar upp ditt ID (pass, körkort, skatteverkets ID, Migrationsverkets ID eller att någon intygar att du är du) samt din mailbekräftelse för personalen på restaurangen/caféet och tar emot din lunch.

Jag har APL/praktik, får jag ta del av lunchen?

Ja, du får ta del av lunchen så länge du är folkbokförd i Alingsås kommun.

Jag vill äta på plats på restaurangen/caféet med mina klasskamrater, varför får jag inte?

Det beror dels på att du ska hinna hämta din mat och ta dig hem innan din nästa lektion börjar och den andra delen är att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi ska hålla ett visst avstånd till varandra för och begränsa våra sociala kontakter att minska smittspridningen.

Varför får jag inte ta del av hela restaurangens/caféets utbud?

Det är för att underlätta för både dig och restaurangen/caféet att få snabb överblick att kunna laga maten och lämna ut den till dig.

Får jag hämta lunch om jag är utresande elev på en gymnasieskola i en annan kommun?

Detta omfattar de elever som är folkbokförda i Alingsås kommun, oavsett om man studerar på Alströmergymnasiet eller inte.

Hur gör vi med min specialkost?

Har du behov av specialkost, som du redan anmält till skolan, så meddelar du detta till elevlunch.alstromer@alingsas.se och hämtar upp din specialkost på Alströmergymnasiet.

Jag bor på landsbygden utan möjlighet att ta mig in till stan eller närmaste restaurang/café, hur gör jag?

Du kan få lunch från Alströmergymnasiets matsal. Du beställer vad du vill ha i e-tjänsten, men skriver ett mail till elevlunch.alstromer@alingsas.se där du meddelar att du bor på landsbygden och vad du har beställt. Vi återkommer per mail till vilken adress eller plats som vi levererar lunchen.

Alingsås kommun