Lunch till gymnasieelever

Som ett led i att stötta det lokala näringslivet aviserade Alingsås kommun på fredagen 20 mars en lunchsubvention på 75 kronor till gymnasieelever som äter take away-lunch från lokala restauranger och kaféer.

Texten uppdaterad 2020-07-21

Alingsås kommun inbjuder lokala restauranger och kaféer att svara på kommunens uppmaning om att erbjuda lunch till gymnasieelever som går på Alströmergymnasiet och som bor i kommunen. Svar lämnas via kommunens e-tjänst ”lunch till gymnasieelever”. För att kunna erbjuda luncher till gymnasieeleverna redan i nästa vecka måste svar lämnas i e-tjänsten senast på onsdag kl. 10.00 (den 15 april).

Som ett led i att stötta det lokala näringslivet aviserade Alingsås kommun på fredagen 20 mars en lunchsubvention på 75 kronor till gymnasieelever som äter take away-lunch från lokala restauranger och kaféer. Så här fungerar det i praktiken: 

För att kvalificera sig måste restaurangen eller kaféet uppfylla bland annat dessa krav:

  • Erbjuda minst två lunchalternativ, varav minst ett vegetariskt, för avhämtning
  • Erbjuda lunch veckans alla helgfria vardagar
  • Erbjuda minst 40 portioner varje dag
  • Lunchen ska kosta max 75 kronor inkl. moms
  • Finnas i Alingsås kommun

Restaurangerna och kaféerna meddelar sina veckomenyer till kommunen i e-tjänsten och gymnasieeleverna kommer sedan att veckovis beställa från detta utbud genom en e-tjänst. Eleverna får själva välja sin lunch utifrån det utbud som erbjuds och det kan alltså bli så att vissa matställen får många beställningar medan andra inte får några alls. Matställena fakturerar de beställda luncherna till Alingsås kommun.

För att undvika smittspridning är det endast tillåtet med lunch för avhämtning, eleverna får inte sitta på matstället och äta där.

Elever på landsbygden som har långt till närmaste restaurang eller kafé erbjuds utkörning av lunch från Alströmergymnasiets kök till bestämda upphämtningsplatser, utifrån behov.

Luncherbjudandet gäller från och med måndag 30 mars till och med vecka 24 och den 9 juni.

Alingsås kommun