Besöksförbud på äldreboenden

I dag tog Regeringen beslut om att förbjuda alla besök på alla Sveriges äldreboenden.

Texten uppdaterad 2020-07-15

Detta gäller självklart även i Alingsås så från och med i morgon den 1 april råder det besöksförbud på alla äldreboenden i Alingsås kommun. 

Beslutet är taget för att i ännu större utsträckning skydda riskgrupperna från smittspridning.  

I övrigt fortsätter utvecklingen i samhället i samma riktning som de senaste dagarna. Det betyder att alla fortsatt måste ta ett stort personligt ansvar. Dessutom gav Regeringen i dag ett uppdrag till Folkhälsomyndigheten om att utöka antalet tester av covid-19. Till att börja med ska det de närmsta dagarna arbetas fram en strategi för hur dessa utökade provtagningar ska ske på bästa sätt. 

Vidare pratade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) återigen mycket om källkritik. Tyvärr förekommer det medveten vilseledande information riktat mot Sverige i samhället. Därför gav MSB uppmaningen att tänka igenom den information man får till sig i olika kanaler och endast söka fakta på pålitliga sidor som krisinformation.se och folkhälsomyndigheten.se

Slutligen vill vi dela med oss av information angående gymnasieelever och deras lunch för avhämtning på stan. Nu är det hela 27 restauranger och caféer med och serverar luncher och det kommer att utökas till 30 efter påsk. Av cirka 1000 möjliga elever beställde hela 632 mat den här veckan. 

Alingsås kommun