1 Driftstörningar

26/11 Nuläge covid-19

Undvik trängsel i julhandeln 

Statsminister Stefan Löfven påminde i dag om vikten av att undvika trängsel även under stundande julshopping. Så var försiktiga, och avstå från att handla just vid den tidpunkt du hade tänkt om det finns risk för trängsel. 

Fortsatt dyster statistik

I dag har det kommit ny veckostatistik på kommunnivå från Folkhälsomyndigheten. I Alingsås kommun har 89 nya fall konstaterats den senaste veckan, vilket ska jämföras med föregående notering på 68 fall. Även i hela Västra Götalandsregionen går trenden åt samma håll. Där var förra noteringen 4193, medan den senaste veckan genererat 4589 nya fall. 

Tyvärr speglar den negativa trenden av sig både på belastningen på sjukvården och på antalet avlidna. Dessa båda kurvor går åt fel håll, så det är fortsatt väldigt viktigt att vi på alla sätt gör allt vi kan för att minska risken för smittspridning. 

Den här statistiken understryker vikten av att alla måste fortsätta hålla sig till de skärpta råden som gäller i Västra Götalandsregionen. Råden gäller i nuläget fram till den 13 december, då det förväntas komma nya nationella råd som gäller över julhelgerna. 

Så det gäller att hålla i och hålla ut. Tvätta händerna, håll avstånd och undvik nära kontakt med personer som du inte bor tillsammans med. Helt enkelt ta ansvar för att skydda oss själva och alla andra.

Mer information om covid-19 från myndigheterna finns på krisinformation.se

Alingsås kommun