19/11 Nuläge covid-19

Fortsatt skärpta råd

De allmänna skärpta råden  i Västra Götalandsregionen förlängdes i dag till och med den 13 december. Efter det förväntas det komma nya nationella råd som gäller över jul- och nyårshelgerna. Här finns råden i sin helhet på olika språk.

Smittspridningen ökar

Även den senaste veckan visar på dystra siffror för både regionen och Alingsås kommun. I Västra Götalandsregionen har 4193 nya fall rapporterats, vilket är fler än föregående notering på 4070. I Alingsås har det stigit från 60 till 69 konstaterade fall den senaste veckan.

Ökningen går helt i linje med utvecklingen i landet i stort. Det är tydligt att vi måste fortsätta göra vårt yttersta för att minimera risken för smittspridning. Det mest basala är att tvätta händerna och att hålla avstånd, men vi ska också undvika fysisk kontakt med personer vi inte bor tillsammans med och alla typer av större sociala sammanhang. 

Fortsatt delvis fjärrundervisning

I veckan tog kultur- och utbildningsnämnden beslut om att fortsätta med delvis fjärrundervisning terminen ut på Alströmergymnasiet. Det betyder att undervisningen fortsätter på samma sätt som den gjort de senaste veckorna.

Undvik besök på äldreboenden

Vi vill påminna om att vi för tillfället undanber oss alla besök på kommunens äldreboende och verksamheter inom LSS. Nu när smittspridningen är stor i samhället är det viktigt att vi skyddar de äldre och mest sårbara personerna.

Alingsås kommun