17/11 Nuläge covid-19

Texten uppdaterad 2020-11-19

Ny gräns på åtta personer

I går meddelande Regeringen att gränsen för antal deltagare på offentliga tillställningar och allmänna sammankomster sänks från 50 till 8 personer. Samtidigt tas undantaget som möjliggjorde för serveringsställen, teatrar, biografer och sportanläggningar att ta emot en publik på 300 sittande gäster bort. Regeringen var även tydlig med att begränsningen på åtta personer är tänkt att ha ett signalvärde för att begränsa privata sociala sammankomster. Detta ska gälla från den 24 november i fyra veckor fram till den 22 december, men kan komma att förlängas.

Fortsatt skärpta råd

De skärpta råden i Västra Götalandsregionen gäller i nuläget till och med torsdag 19/11. Det kan dock komma besked om en förlängning, så hur det blir i den frågan får vi återkomma till senare i veckan. 

Det är enmellertid tydligt att vi har en fortsatt stor smittspridning i både regionen och i Alingsås. Belastningen på sjukvården i VGR har ökat då antalet inneliggande patienter med covid-19 gått från 171 till 202 från den 13 till 16 november.

Därför är det fortsatt väldigt viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de skärpta råden för att minska smittspridningen i så stor utsträckning som möjligt.

Överförmyndarna tar endast emot förbokade besök

Med start den här veckan tar överförmyndarna på kommunledningskontoret endast emot förbokade besök. Det erbjuds alltså inga drop in-tider tillsvidare. Boka ditt besök genom att ringa 0322-61 61 60.

Alingsås kommun