Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

15/9 Besöksförbudet hävs den 1 oktober

Sedan den 1 april har det varit ett nationellt besöksförbud på alla landets äldreboenden. Från den 1 oktober hävs förbudet, det meddelande Regeringen på en presskonferens i dag.

Det hävda förbudet betyder att alla boenden öppnas upp för besök, men besöken ska ske under ordnade former enligt Socialstyrelsens föreskrifter och Folkhälsomyndigheten rekommendationer. 

Alingsås kommun väntar nu på att få ta del av föreskrifterna och rekommendationerna för att utifrån dessa färdigställa rutiner för att ta emot besök på ett smittsäkert sätt. När det arbetet är klart kommer både personal, brukare och anhöriga att informeras vidare om vad som gäller från den 1 oktober. 

Redan i dag och fram till den 1 oktober finns möjlighet att på flera boenden träffas inomhus bakom plexiglas i lokaler där anhöriga kan gå in utan att passera genom boendet.

Alingsås kommun