Publicerad 2024-06-28, kl 11:14

Ungdomar förgyller sommaren på förskolor, badhus och bibliotek

Har du stött på en feriejobbare någonstans ute i kommunens verksamheter under veckan som gått? Kanske på ditt barns förskola, eller din fasters äldreboende, när du lånade en bok på biblioteket eller på en promenad längs Mjörnstranden?

I år kommer totalt 200 ungdomar att feriejobba i kommunen där sommaren är uppdelad i tre perioder. Feriejobben är ett sätt för ungdomar att prova på och få erfarenhet av arbetslivet, en brygga från skolan till den reguljära arbetsmarknaden. För många är detta det allra första arbetet.

I måndags gick cirka 100 ungdomar ut i feriejobb och kommande två perioder är det ytterligare 50 ungdomar per period. Ungdomarna har haft möjlighet att anmäla intresse inom olika arbetsområde. Kommunens feriejobb erbjuds inom barnomsorg, äldreomsorg, fastighets- och markskötsel, secondhand verksamhet och kontor och administration. Flera ska också arbeta med kultur, musikgrupper kommer spela och sjunga på olika platser, aktivitetsledare anordnar olika aktiviteter kopplat till sommar torget och både Nolhaga slott, museet, lantgården och kulturhuset får extra hjälpande händer.

Nolhaga Parkbad en av arbetsplatserna

Axel, Arvid och Tilda feriejobbar på Nolhaga Parkbad. Där har de arbetsuppgifter som inkluderar städning och ogräsrensning. Allt för att det ska vara så fint som möjligt när badet öppnar igen nästa vecka. Det är tidiga morgnar, så det är tur att de också har tillgång till äkta kommunalt kaffe från maskin.

Linda Westerberg

NULL

Koordinator, Enhet arbetsmarknad