1 Driftstörningar

Publicerad 2024-05-01, kl 08:19

Gothia Cup fyller Alingsås med 2000 fotbollstokiga ungdomar även i sommar

Gothia Cup slår även i år rekord i antal anmälda lag. Det innebär att Alingsås återigen blir en av spelplatserna när det hela avgörs under vecka 29. Dessutom ska även SEF Trophy avgöras i Alingsås de här sommardagarna i fotbollens tecken.

När anmälan öppnade i januari blev Gothia Cup fullbokat nästan med en gång och återigen är Alingsås en plats för spel. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och i år anmälde sig 900 lag samma dag som anmälan öppnade.

– Alingsås har blivit en naturlig plats att förlägga delar av Gothia Cup. Vi är mycket glada och stolta över det samarbete vi har med både kommunen och de lokala fotbollsföreningarna, säger Gothia Cups evenemangsansvarig, Anders Albertsson.

– Vi är glada och stolta över att Gothia Cup förlägger delar av turneringen i Alingsås. Vi ser fram emot att återigen ta emot fotbollsungdomar från hela världen den här sommaren. Det är kul att visa upp Alingsås för fler delar av världen, här får de chans att uppleva vår småstadsidyll med fika, shopping och närhet till fantastiska sjöar, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Filipsson (M).

En separat del av Gothia Cup är SEF Trophy. Den avgjordes första gången 2017 och är sedan dess en prestigefylld turnering där Sveriges bästa akademier på pojksidan ställer upp med 15-åriga spelare. I år avgörs den i Alingsås i samband med Gothia Cup.

Det är Svensk Elitfotboll och nätverket Unicoach som arrangerar SEF Trophy i syfte att utveckla unga talanger och förbereda ungdomarna för spel på högre nivå. Lag som deltar är exempelvis Hammarby IF, IFK Göteborg och Djurgårdens IF.

– Väldigt roligt att SEF Trophy också är tillbaka i Alingsås, senast var 2019. Nu får alingsåsarna chans att se riktigt bra fotboll från de bästa akademilagen i svensk fotboll, säger Daniel Filipsson.

De fotbollsplaner som Gothia Cup kommer att spelas på i Alingsås är Mjörnvallen, Noltorpsvallen, Alströmervallen och Gerdskenvallen och allt avgörs under vecka 29, den 15-19 juli. Arbetet med förberedelser är i full gång för oss då vi välkomnar drygt 2000 spelare fördelat på cirka 120 lag som ska bo på sex skolor runtom i kommunen.

Läs mer och planera ditt besök i Alingsås under Gothia Cup.

Alingsås kommun