1 Driftstörningar

Publicerad 2024-04-25, kl 11:14

Insamling av alingsåsarnas souvenirer

Alingsås konsthalls sommarutställning kommer att handla om souvenirer, närmare bestämt alingsåsarnas souvenirer, och därför önskar man nu att du lånar ut ditt semesterminne till dem. Vad har du för souvenir du vill dela med dig av och vad betyder den för dig?

Tillsammans kommer de insamlade souvenirerna att skapa en utställning med brokiga berättelser om platser, händelser och personer. Utställningen kommer att pågå 15/6 – 31/8 2024.

Souveniren bär på en berättelse om en tidigare upplevelse. Själva ordet souvenir förknippas ofta med något massproducerat och inte sällan kitschigt, införskaffat på en charterresa.

Egentligen är en souvenir så mycket mer. Det räcker med att gå tillbaka till ordets ursprung, som på franska betyder ”minnas”, så kommer man närmare souvenirens kärna – nämligen att koppla minnen och magi till ting.

Inlämning av din souvenir

Varmt välkommen att lämna in din souvenir till utställningen under tiderna du hittar längre ner. Du får naturligtvis tillbaka din souvenir när utställningen avslutats.

Insamlingstider på Alingsås konsthall:

  • Måndag 6/5 kl. 15-18
  • Tisdag 7/5 kl. 12-15
  • Onsdag 8/5 kl. 10-12

Besvara frågor i en pdf vid inlämning

Din berättelse om souveniren är också den tänkt att vara med på utställningen, som du lämnar in genom att fylla i en pdf. Pdf:en samt mer information om både utställningen och insamlingen av souvenirer hittar du på alingsaskulturhus.se.

Alingsås konsthall

NULL

Alingsås konsthall, Kultur, turism och evenemang