Publicerad 2024-03-26, kl 11:37

Alingsås fikavandringar lockar besökare från hela världen

Nu har ett australiensiskt reseföretag lagt in Fikavandringen i sina paketresor. Så många som 30 Fikavandringar är uppbokade från mars till december i år med turister från Australien, Nya Zeeland, USA, Canada och Storbritannien.

Alingsås långa historia om de första bagarna och den svenska fikakulturen fortsätter alltså att sprida sig runt om i världen. Det australiensiska reseföretaget säljer resor från alla världsdelar.

— Det är bemötandet och vår unika produkt som resulterat i att drygt 400 internationella besökare kommer hit genom det australiensiska reseföretaget i år, säger Anna Dahl, ansvarig för Fikavandringen. Vi är oerhört glada att välkomna så många nya besökare till vår vackra trästad.

— Att välkomna så många besökare från hela världen till Alingsås är helt fantastiskt, säger Daniel Filipsson (M), kommunalråd. Vi får möjlighet att visa upp vår vackra trästad med dess historia och kultur samtidigt som det gynnar all handel i stadskärnan och långsiktigt stärker Alingsås som besöksmål.

Den guidade Fikavandringen

Alingsås är den enda staden i Sverige och i världen som erbjuder en så unik produkt som Fikavandring med guidad tur om historien, besök på stadens caféer samt provsmakning.

— Alingsås har en fantastisk historia om bagare och fikakultur att vara mycket stolta över, säger Josefin Cowie, enhetschef turism och publika möten.

Under fikavandringen berättar guiden om Alingsås bagerihistoria som började för snart 300 år sedan och hur det bidrog till utvecklingen av Alingsås. Du får också höra om kaffets historia och vår unika fikakultur i Sverige samtidigt som du provsmakar några svenska klassiska bakverk och läckra tilltugg. Kaféerna du besöker är några av stadens äldsta och dessutom har flera blivit utmärkta av White Guide. Fikavandringen avslutas med uppdukad fika i anrik miljö.

Läs mer om och boka din fikavandring.

Fikavandringen är ett samarbete mellan Alingsås kommun och näringsliv.

Alingsås turistinformation

NULL

Alingsås turistinformation, Kultur, turism och evenemang