Publicerad 2024-03-14, kl 08:52

Judith Kiros till Poetens plats 23 mars

Lördagen den 23 mars kl. 11 kommer Judith Kiros till Alingsås för att läsa en helt nyskriven dikt, specialskriven för just den platsen – Poetens plats i Nolhaga park. Varmt välkommen!

Kiros utkom våren 2023 med Det röda är det gränslösa som belönades med både SvD:s litteraturpris och Mare Kandre-priset. Diktsamlingen är också nominerad till Sveriges Radios Lyrikpris.

– Det var poeten Lizette Romero Niknami som valde Judith Kiros, säger Christer Boberg, bibliotekarie på Alingsås kulturhus och en av dem som arbetar med Poetens plats.

En gång i halvåret, vårdagjämning och höstdagjämning, byter man nämligen dikt på Poetens plats i Nolhaga park.

– Vi kallar det för en dikt-stafett, fortsätter Boberg. Den poet som kommer hit och läser upp sin nyskrivna dikt väljer sedan vem som ska skriva nästa dikt, avslutar han.

Om Poetens plats

Poetens plats började som ett samarbete mellan Kulturföreningen Tornet i Alingsås och Stockholms kulturhus runt år 2010. Från början anslogs dikter av samtidspoeter en gång i månaden men sedan 2012 är dikterna skrivna specifikt för Poetens plats. Kulturföreningen Tornet överlämnade Poetens plats till Alingsås kulturhus våren 2020.

Några av de poeter som hittills har skrivit dikter till Poetens plats är: Kennet Klemets, Pamela Jaskoviak, Sara Sarabi, Beata Berggren, Jörgen Lind, Namdar Nasser och Jila Mossaed. Du hittar mer information om evenemanget Poetens plats på Alingsås kulturhus webb.

Alingsås kulturhus

NULL

Alingsås kulturhus, Kultur, turism och evenemang