Publicerad 2024-03-04, kl 12:17

Sommarföretagarskolan byter namn och körs i minst tre år till

Ännu en gång har Nyföretagarcentrum fått uppdraget av Alingsås kommun att arrangera en sommarföretagarskola med fokus på entreprenörskap. Nytt för den här gången är att skolan heter Camp entreprenör och satsningen kommer arrangeras i ytterligare tre år.

Konceptet är sig likt från tidigare år, även om namnet är nytt. Ungdomar mellan 16 och 18 år som bor i Alingsås och Vårgårda går en fem dagar lång utbildning i entreprenörskap via Nyföretagarcentrum Alingsås. Förutom kunskap om hur man driver ett företag får de under veckan göra grupparbeten, träffa etablerade företagare att bolla med, göra studiebesök och lära känna nya vänner. Efter avslutad vecka får deltagarna ett startbidrag på 2500 kr för att kunna starta upp ett eget företag som de ska driva under resten av sommaren.

Tidigare deltagare har bland annat sagt att det bästa med Sommarföretagarskolan har varit att få igång idéerna och att samarbeta, diskutera med företagarna och att få många förslag till affärsidén.

– Vi hoppas nu på ett stort intresse från ungdomarna i Alingsås och Vårgårda och att det på sikt leder till ett ökat antal nya entreprenörer i våra kommuner, säger Jenny Almén Linn, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Alingsås.

Ansök till Camp entreprenör Alingsås

Mia Wallander

NULL

Näringslivsstrateg, Näringslivsenheten