Publicerad 2024-02-13, kl 13:37

Ny Kärleksvecka på Alströmergymnasiet

Även i år blir vecka 8 extra mysig och gemytlig på Alströmergymnasiet. Då vankas det återigen en Kärleksvecka med bland annat föreläsningar, pysselverkstad, konsert och panelsamtal på temat kärlek.

— Temaveckan återstartade förra året efter ett långt uppehåll. Det är en del av skolans främjande arbete med fokus på ungas relationer, säger kurator Emma Strömsten.

I år har kärleksveckan blivit ett mer självklart inslag i skolan där all personal driver och engagerar sig på olika sätt i temat kärlek.

— Vi vill skapa en känsla av inkludering och samhörighet för alla elever och samtidigt öka kunskapen i ett viktigt ämne. Vi vill också visa att vi som skola har engagerade vuxna som gärna möter ungdomarna i den här typen av frågor, säger kurator Maria Offerlind.

I undervisning blir det extra fokus på i ämnet sexualitet, samtycke och relationer. Utöver lektionerna bjuder veckan på en rad olika aktiviteter som eleverna kan välja att delta i. Det blir exempelvis flera olika föreläsningar, kärlekskonserter och dessutom kommer viktiga aktörer som ungdomsmottagningen, fältgruppen och Tjejjouren Olivia på besök.

— Det blir lite förändringar sedan i fjol men självklart blir det kärlekspynt över hela skolan, mycket hjärtan och kärleksmums och annat gott i kafét. Under veckan kan elever också ställa frågor om kärlek i en frågelåda och frågorna besvaras sedan av kärlekspanelen på fredagen, säger kurator Oskar Nilsson.

Alingsås kommun