Publicerad 2023-12-06, kl 07:31

Dubbla priser att nominera till 

Miljöpris samt arkitektur- och byggnadsvårdspris. Nu söker vi nomineringar till två kommunala priser för 2023.

Efter att Alingsås kommun återinförde arkitektur- och byggnadsvårdspriset 2018 har priset nu börjat bli en fin tradition. De senaste vinnarna var Anette och Jan-Erik Wallin som fick priset i kategorin utveckla för år 2022. Nu efterlyses nya nomineringar för att kunna dela ut 2023 års utmärkelse.  

Syftet med miljöpriset är att premiera någon som gjort något bra inom miljöområdet. Det kan vara en privatperson, ett företag eller en förening och vem som helst kan skicka in en nominering. Även tidigare nominerade är välkomna att nomineras på nytt. Miljöpriset för 2022 gick till Jan Hedberg för sitt arbete med att göra räddningstjänstens skumsläckare mer miljövänliga.

— Det är två trevliga priser vi ska dela ut så vi hoppas på många nomineringar, säger nämndens ordförande Lady France Mulumba. 

Skicka in din nominering

Juryn till båda priserna består av bygg- och miljönämnden och priserna planeras att delas ut på kommunfullmäktige under hösten 2024. Sista dag att nominera är den 1 mars till båda priserna.

Miljöpriset: Skicka din nominering tillsammans med motivering till miljo@alingsas.se.

Arkitekturpris: Skicka din nominering till arkitekturpriset@alingsas.se. Nomineringarna ska innehålla en adress eller en fastighetsbeteckning, en motivering samt ett foto. Byggnaden ska passa in under någon av kategorierna bevara, anpassa eller utveckla. 

Alingsås kommun