1 Driftstörningar

Publicerad 2023-11-16, kl 13:50

”Alingsås känns helt rätt för oss”

I oktober fick Alingsås en ny företagsetablering inom vård- och omsorgsbranschen. Det är Agaton Omsorg, som bedriver särskilt boende för personer med psykisk funktionsnedsättning.

Den lokala byggentreprenören Gustav Melin har byggt helt nya och funktionella lokaler, Villa Tilda, på Lars Hansvägen nära Sävelund i utkanten av Alingsås centrum. Här erbjuder Agaton Omsorg särskilt boende med 16 lägenheter, personalytor och gemensamma utrymmen. Etableringen innebär 10-15 nya arbetstillfällen för personer med kompetens inom vård, omsorg och psykiatri, plus nästan lika många platser för timvikarier.

Agaton Omsorg är ett nystartat företag och Alingsås blir först ut som ort där företaget startar verksamhet. Bakom bolaget ligger en grupp personer med lång erfarenhet av arbete med målgruppen och att driva små och större omsorgsföretag.

Företagets VD, David Eller:

– Det känns såklart spännande och Alingsås känns helt rätt för oss. Vi har haft ett jättefint samarbete med Gustav Melin i byggprocessen och kommunen har varit väldigt smidig att ha att göra med. Vi har också haft kontakt med näringslivsenheten som kommit med värdefulla inspel kring hur vi ska hitta rätt kompetens.

I december räknar man med att verksamheten drar igång med personal på plats och inflyttning av brukare. I framtiden är planen att växa med fler verksamheter i regionen.

– Alingsås har en perfekt placering centralt i det geografiska område som vi vill verka i, avslutar David Eller. 

Villa Tilda, ett lägenhetshus i två plan med gråmålad träfasad.
Villa Tilda

Alingsås kommun