Publicerad 2023-11-01, kl 12:53

Se AHK:s matcher med årskort från biblioteket

I ett steg mot att främja social hållbarhet har Alingsås kommun köpt in fyra årskort till AHK:s handbollssäsong för damer och herrar. Detta initiativ vill bredda möjligheten för fler att delta vid denna sorts evenemang och även bidra till inkludering.

Andra kommuner har gjort liknande satsningar och nu hakar Alingsås på för att se hur stort intresset är bland kommunens invånare.

– Som kommun har vi ett demokratiuppdrag och nu testar vi något nytt och hoppas kunna erbjuda invånare som kanske inte brukar se AHK:s matcher att ta del av årskorten, säger Sara Dahlin, förvaltningschef för kultur- och utbildningsförvaltningen.

Låna via biblioteket

För att kunna låna årskorten behöver du vara 18 år eller äldre samt ha ett giltigt bibliotekskort på Alingsås bibliotek. Det skaffar du enklast via Mina sidor på kommunens hemsida, men du kan också få hjälp av personalen på Alingsås kulturhus.

Processen är enkel:

  • Du både lånar och lämnar årskorten i kulturhusets reception. Lånetiden är 3 dagar (undantaget är söndagar då kulturhuset är stängt).
  • Du kan som mest låna två kort.
  • Du lämnar med fördel tillbaka årskorten dagen efter matchen, för att andra ska kunna låna dem till nästa match.

Det går inte att reservera årskorten, utan det är först till kvarn som gäller. Kortet gäller för matcher både på Estrad och i Nolhagahallen. För mer information om låneregler och förseningsavgifter kan du prata med personalen i receptionen på kulturhuset.

– Med ungefär en hemmamatch varannan vecka sträcker sig säsongen fram till april, vilket ger stora möjligheter för invånarna att vara en del av detta spännande initiativ, säger Maria Larsdotter-Spertina, verksamhetschef kultur, turism och evenemang.

Alingsås kommun