Publicerad 2023-10-11, kl 15:55

Öppet hus på Alingsås nya räddningsstation

Lördagen den 14 oktober kl. 10–15 är det öppet hus på den nya räddningsstationen i Alingsås. Alla är varmt välkomna!

— Projektet med den nya räddningsstationen har varit både stort och uppmärksammat, säger Linda Ottosson, förbundsdirektör Alingsås- och Vårgårda räddningstjänstförbund (AVRF). Vi vet att många är nyfikna på hur stationen ser ut på insidan så nu har vi skapat den möjligheten.

För den som vill se insidan på stationen kommer det finnas möjlighet till rundvandring. Löpande under dagen kommer det att avgå grupper som får sig en guidad tur ledd av vår personal.

— Det ska bli fantastiskt roligt att få visa upp vår nya, fina räddningsstation för alla intresserade, säger Ottosson.

Under dagen kommer det att pågå flera olika aktiviteter varav flera av dem utomhus så man behöver klä sig efter väder. Det kommer också att bjudas på lite fika.

Aktiviteter under öppet hus

Bakom räddningsstationen kommer det att pågå full aktivitet. Där kan man testa att släcka en brand eller få hälsa på räddningsstationens kompis Flammy. Brandbilar och andra fordon kommer visas upp och brandmän finns på plats för att svara och förklara. Även personal från ambulansen finns på plats.

Vid några tillfällen under dagen kommer brandmännen visa hur det kan se ut när de jobbar, dock i mån av tid då de kan behöva rycka ut på larm.

Begränsat med parkering – ta gärna cykel eller buss hit

För den som behöver ta bilen är det bra att veta att antal parkeringsplatser är begränsade. Platser finns på räddningstjänstens område, på Tokebackas ödehusträdgård och på Elpros parkering, som de låter oss använda under dagen (se karta). Dock vill vi uppmana er som har möjlighet att ta sig till räddningsstationen på annat vis att göra det – till exempel med cykel eller buss.

Lämpliga ställen att parkera bilen under öppet hus-dagen.

Vi vill också påminna om att Tokebackavägen är en utryckningsväg, så tänk därför på att inte parkera längs den vägen och inte heller utanför utryckningsportarna framför stationen.

Alingsås kommun